Äiti jakoi terapeutin mielenkiintoisen vertauksen: Teinit ovat kuin kissoja – oletko samaa mieltä?

10:20

Terapeutin mukaan teinejä tulisi kohdella kuin kissoja: tilaa antaen ja olkapäätä tarvittaessa tarjoten.

Miten seksistä pitäisi puhua koulussa? Kuuntele seksuaalikasvattajan sekä Sexpo-säätiön puheenjohtajan haastattelu yllä olevalta videolta.

Kuten niin moni muukin teini-ikäisen lapsen äiti, myös Ashley Johnson on huomannut poikansa muuttuneen lapsuusajoistaan.

Ahsley kirjoittaa Scary Mommy -sivustolla, että aiemmin suloinen, hauska pikkupoika on muuttunut eristäytyneeksi teiniksi, jonka suunympärystä koristaa hymyn sijaan hento karvoitus.

Ashley murehti, miten äiti-poika-suhde tästä kehittyy. Millaisin keinoin yhteys olisi mahdollista luoda uudestaan? Kuinka paljon hänen pitäisi puuttua poikansa muuttuneeseen käytökseen?

Yhtenä päivänä koiranpentu on muuttunut kissaksi

Ashley kysyi neuvoa terapeutiltaan. Tällä oli mielenkiintoinen vertaus tarjottavanaan.

– Ajattele koiranpentua, joka on innostunut sinut nähdessään, seuraa sinua joka puolelle ja osoittaa näkyvästi kiintymystään. Pentu tarvitsee sinua pitämään itsestään huolta. Yhtenä päivänä käännyt ympäri ja huomaat koiranpennun muuttuneen kissaksi, terapeutti sanoi Ashleyn mukaan.

Ashley oli hämillään: hänen poikansa orastavat viiksikarvat kielivät siis terapeutin mielestä siitä, että tämä oli muuttumassa kissaksi?

– Ajattele asiaa tarkemmin. Kissat ovat varautuneita ja itsenäisiä. Silloin tällöin ne osoittavat omistajalleen kiitollisuutta läsnäolollaan, mutta useimmiten ne häiritsevät sinua vain jotain tarvitessaan. Toisinaan ne sähisevät sinulle ilman syytä ja ryntäävät toiseen huoneeseen, terapeutti jatkoi.

Kissamainen, jopa ilkeä käytös ei kuitenkaan ole terapeutin mukaan pysyvää.

– Lopulta poikasi muuttuu taas koiraksi. Hän ei tule enää olemaan pentu, joka koko ajan hyörii ympärilläsi, mutta varautuneisuus ja ylimielisyys katoavat.

Teini tarvitsee tilaa ja apua tarvittaessa

Ashley oli mielissään: terapeutti antoi hänelle uusia keinoja käsitellä teiniään. Ei kuten koiranpentua, vaan kuten kissaa.

– Niin kauan kuin poikani on kissa, minun täytyy antaa hänelle tilaa ja olla läsnä silloin, kun hän minua tarvitsee, Ashley kirjoittaa.

Lähde: Scary Mommy

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja