Lapsensa jalkapallo-otteluun nukahtaneesta äidistä tuli kaikkien vanhempien sankari: "Malja naisille, jotka lepäävät, kun ovat väsyneitä"

Vanhemmuus voi viedä voimat, mutta joskus pääasia on vain saapua paikalle. Lapsensa jalkapallo-ottelua katsomaan saapuneesta äidistä tuli netin uusi sankari.

Harrastuksia, lääkärikäyntejä, ruokakauppareissuja, siivousta ja ruonalaittoa – vanhemmuus voi välillä viedä voimat. Onkin tärkeää pitää huolta omasta jaksamisestaan, ja nukkua, kun nukuttaa.

Kirjailija Glennon Doylen jakamaa kuvaa erään äidin voimien loppumisesta on jaettu jo kymmeniä tuhansia kertoja. Doyle kehuu jalkapallokentän laidalle nukahtanutta äitiä sankarikseen, kertoo Popsugar.

"Tämä äiti kävi makaamaan maahan..."

Doyle kertoo kuvan yhteydessä, miksi kokee kyseisen äidin olevan "aikamme kulttuurinen symboli".

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Siinä missä muut vanhemmat seisoivat äänekkäästi ja vakavissaan ja huolissaan kentän laidalla: tämä äiti kävi makaamaan maahan, pää käsilaukun ja peitto kasvojensa päällä – ja otti päiväunet, Doyle kirjoittaa.

– Hänen koko olemuksensa sanoi: saavuin paikalle lapseni vuoksi. Mutta en aio esittää, ettenkö olisi uupunut sen vuoksi.

Doyle huomauttaa, että aika ajoin äiti kuitenkin osoitti elonmerkkejä.

– Ymmärtäkää, että ajoittain – kun sivustakatsojat huusivat ja herättivät hänet soturin unestaan – hän nosti pienen peukalonsa ja sanoi: "Jee." Ja sitten hän kävi takaisin nukkumaan. Rakastan häntä. Hän on aikamme kulttuurinen symboli.

"Malja naisille, jotka lepäävät, hitto vie, silloin kun he ovat väsyneitä."

– Malja naisille, jotka lepäävät, hitto vie, silloin kun he ovat väsyneitä. Tuntekaamme heidät. Kasvattakaamme heidät. Olkaamme heitä. 

Doyle kertoo haluavansa nimetä päiväunia nukkuneen äidin puheenjohtaksi klubiin, joka on tarkoitettu naisille, joita ei hittojakaan kiinnostaa. Doyle myös nimeää itsensä klubin sihteeriksi.

– Kokouksia ei pidetä.

"Olen niin iloinen nähdessäni vanhempien kannustavan toisia vanhempia"

Doylen päivitys on kerännyt yli 86 000 tykkäystä. Päivitys on kerännyt tuhansia kommentteja muilta vanhemmilta ja unisen äidin kannattajilta.

– Voivatko äitien päiväunet olla uusi lankutus-/jääsaavihaaste? kyselee Wendy-niminen nainen.

– Tapasin naisen, joka tuli joogatunnille, ja sanoi olevansa niin väsynyt, että halusi vain käydä makaamaan matolle. Sanoin, että se sopi kyllä minulle. Joten hän teki niin. Tunnin ajan hän makasi savasanassa, kun tunti jatkui hänen ympärillään, kertoo Mollie.

– Niin moni muu olisi ottanut tämän kuvan, ja mennyt täysin eri suuntaan. He olisivat häpäisseet hänet sen vuoksi, että hän nukkui päiväunia, kun hänen lapsensa teki mahtavia asioita. He olisivat sanoneet, että hän on laiska tai arvoton. Luoja. Olen niin iloinen nähdessäni vanhempien kannustavan toisia vanhempia, jotka tekevät parhaansa selvitäkseen päivästään. Meillä ei ole aavistustakaan, mitä tuon naisen päivään kuuluu tai mikä sai hänet uupumuksen partaalle. Kiitos, että veit tämän positiiviseen suuntaan. Äidit tarvitsevat aina enemmän cheerleadereita, totesi Marcey ansaiten kommentilleen huikeat 11 000 tykkäystä.

Lähteet: Popsugar, Facebook

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja