Lapsen uimakoulu oli herätys Melissalle – muutti elämäntapojaan ja pudotti painoaan 37 kiloa: "Älä odota saavasi tuloksia, jos..."

Personal trainer Tomin nopealla kuminauhatreenillä tehokkaasti kuntoon 4:10
Katso myös: Testaa personal trainer Tomin kuminauhatreeni!

Kahden lapsen äiti muutti ruokailutottumuksiaan, alkoi treenaamaan ja pudotti 37 kiloa.

Vasta kun australialainen Melissa Timmer katsoi vanhoja valokuviaan, hän todella ymmärsi, kuinka hänen ulkonäkönsä on muuttunut viime vuosien aikana, kertoo News.com.au.

Aikoinaan 107 kiloa painanut kahden lapsien äiti ei ollut tunnistaa itseään kuvista, joissa painoi jopa 37 kiloa enemmän kuin nykyisellään.

– Sitä tuppaa unohtamaan, kuinka iso olikaan, ja vasta kun katsoo vanhoja kuviaan, sitä ymmärtää, että "vau, olen muuttunut todella dramaattisella tavalla", Melissa kertoi News.com.au-sivustolla.

Melissa on jakanut muutoskuvia itsestään Instagram-tilillään.

– Nuo muutokset kasvoissa ovat villejä. Vaikka suurin muutos minussa tapahtui itsevarmuudessa ja onnellisuudessa. Rakastan sitä, miltä se tuntuu, Melissa kirjoitti ennen ja jälkeen -kuvaparin yhteyteen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tajusin, että minun piti tehdä muutos"

32-vuotias Melissa kertoo päättäneensä muuttaa elämäntyyliään maaliskuussa 2017, ei vain itsensä, vaan myös lastensa vuoksi.

– Tajusin, että minun piti tehdä muutos, jotta lapseni voisivat olla ylpeitä äidistään ja jotta pysyisin heidän perässään ja olisin aktiivinen.

Melissa kertoo kamppailleensa painonsa kanssa jo kouluaikoina, mutta vasta siinä vaiheessa, kun hän ei muiden ihmisten arvostelun pelossa kehdannut osallistua poikansa uimakouluun, hän tajusi, että jotain oli tehtävä.

– Vihasin käydä missään, sillä mikään [vaate] ei näyttänyt hyvältä päälläni, nainen kertoo.

Lopulta hän ei voinut edes piilotella vaatteidensa sisällä, sillä yksikään niistä ei istunut hänen päälleen kunnolla. Melissa muisteleekin joutuneensa 28-vuotiaana käymään vaateostoksilla samassa liikkeessä kuin äitinsä, sillä hänen ikäisilleen suunnatut kaupat eivät myyneet hänen kokoaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vääriä ruokia

Noihin aikoihin Melissa ei kertomansa mukaan ymmärtänyt mitään annoskokojen tai tasapainon päälle.  Naisella oli tapana syödä aina, kun hän tunsi olonsa nälkäiseksi.

– Tarkoitukseni oli syödä vihanneksia ja hedelmiä, mutta söin niitä aina väärien ruokien kanssa, esimerkiksi runsassokerisia jogurtteja hedelmien kanssa, vihanneksia liian monen leikkeen kanssa, runsassokerisia jäätelöitä, take away -ruokaa ja pizzaa – kun taas nyt nautin edelleen noita ruokia, mutta terveellisemmällä, hallitummalla tavalla.

Painon jojoiluun kyllästynyt Melissa liittyi lopulta netin painonhallintaohjelmaan, jonka avulla pudotti lopulta 37 kiloa.

– Se sai minut ymmärtämään, että elämän ei tarvitse loppua lasten saamisen jälkeen. Minulla oli edelleen merkitystä, ja kehoni voisi olla vahvin, mitä se oli koskaan ollut.

Kärsivällisyys kannattaa

Matkaan mahtui kuitenkin haasteitakin. Välittömien tulosten uupuminen turhautti Melissaa.

– Luulen, että vei 4–5 kuukautta, ennen kuin näin voimakkaita muutoksia, mutta itseään pitää muistuttaa olemaan kärsivällinen ja tekemään sen nyt, [sillä] se ei koskaan tapahdu itsekseen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Melissa aloitti juomalla 3–4 litraa vettä päivittäin ja treenaamalla kolmesti viikossa tunnin ajan. Hän kokee ruoan valmistelulla olleen myös suurta merkitystä. Hän leikkasi vihannekset aina viikon alussa, jotta ruoanlaiton yhteydessä ei tarvinnut enää nähdä niiden eteen vaivaa. Ateriat valmistuivat helposti ja nopeasti, eikä keittiössä tarvinnut viettää tuntikausia.

"Älä odota saavasi tuloksia, jos..."

Pidettyään uutta elämäntyyliään yllä vuoden ajan Melissa ymmärsi nauttivansa liikunnasta ja lisäsi treenien määrää viiteen kertaan viikossa. Cardio-treenistä Melissa siirtyi painoharjoitteluun.

Nykyään Melissa toimii myös valmentajana samassa The Healthy Mummy -nettivalmennuksessa, jonka avulla itse onnistui laihduttamaan. Valmentajana hän motivoi muita äitejä näiden painonpudotusmatkalla.

– Kaikki on mahdollista, älä odota saavasi tuloksia, jos et ole valmis tekemään töitä, Melissa muistuttaa.

Kahvakuula tutuksi! Nopea ja tehokas koko kropan treeni kesälaitumille 3:17
Videolla kuuden liikkeen kahvakuulatreeni.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat