Lana, 3, kuolee syöpään hetkenä minä hyvänsä – isosiskolta koskettava ele: "Hän oli prinsessa sinä päivänä"

8:33
Lapsen syöpä muutti perheen elämän – Huomenta Suomen vieraina Joacim ja Elina Viljamaa.

Perhe haluaa tehdä parantumatonta syöpää sairastavan Lanan loppuelämästä ikimuistoisen, kertoo brittiläissivusto Mirror

Video: Joacim ja Elina Viljamaa kertovat, miten lapsen sairastama syöpä muuttaa koko perheen elämän. 

Lana Nixonilla todettiin olevan aggressiivinen aivosyöpä hänen ollessaan vain 2-vuotias. Kaikki alkoi syksyllä 2018, kun Lana oli pitkään kipeänä.

Tavalliseksi pöpöksi luultu pahoinvointi osoittautui pari kuukautta myöhemmin syöpäkasvaimeksi. Lanalle tehtiin kolme vaativaa aivoleikkausta, joiden jälkeen taapero aloitti raskaan kemoterapian.

– Se oli todella raskasta hänelle, sillä hän kärsi kaikista mahdollisista sivuvaikutuksista. Hän oksensi verta, sai kauhistuttavia nenäverenvuotoja ja oli niin heikossa kunnossa. Vietimme paljon aikaa eristyksessä, Lanan äiti muistelee viime syksyn tapahtumia.

Vanhemmat jättäytyivät pois töistä

Lanan vanhemmat Gemma Nixon, 34, ja Andrew Haswell, 40, lopettivat työnsä tyttärensä sairastumisen jälkeen.

Syy oli selvä: Lanan aggressiiviselle syövälle ei olemassa hoitomuotoa, ja siksi vanhemmat haluavat viettää kuolemansairaan tyttärensä kanssa kaiken sen ajan, joka on vielä käytettävissä.

– Koko tämän ajanjakson ajan hän on ollut joustava ja kovaa tekoa – hän on hyväksynyt tilanteen. Hän edelleen hymyilee, nauraa, leikkii ja rakastaa, Gemma kehuu pienen tyttärensä urheutta.

Vaikka Lanan syöpätaistelun seuraaminen onkin koko perheelle todella raskasta, he haluavat parhaansa mukaan luoda pienelle tytölle mahdollisimman paljon unohtumattomia hetkiä ennen ikiunta.

Sisko vei tanssiaisiin upealla autolla

Lanan isosisko Neve, 16, halusi antaa taaperoikäisen siskonsa kokea jotain ainutlaatuista. Hän päätti ottaa 3-vuotiaan siskonsa koulunsa tanssiaisiin.

Tanssiaispäivänä otetuissa kuvissa poseeraakin pieni prinsessa, joka selvästi nauttii saamastaan huomiosta.

Lana ja Neve kuljetettiin juhlapaikalle upealla, puhtaanvaloisella Rolls-Roycella.

– Hän rakasti autoa. Hän ja Neve olivat prinsessoja sinä päivänä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lana oli puettu vaaleanpunaiseen mekkoon ja boleroon. Syöpähoitojen kaljuunnuttamaa päätä koristi niin ikään vaaleanpunainen ja rusetilla koristeltu hiuspanta.

– Oli niin ihanaa nähdä Lanan näyttävän niin hyvinvoivalta ja siinä ihastuttavassa mekossa sen jälkeen, kun hän oli ollut kuukausien ajan sairaalavaatteissa ja pyjamassa, äiti kertaa näkemäänsä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Oli todella tunteikasta olla yhtenä perheenä, ja Lanalle oli erityistä olla osana siskonsa erityistä päivää, perheenäiti kuvaili Neven eleen aikaansaamia tunteita.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: Mirror, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja