Lähteet kertovat: kuninkaalliset aikovat mahdollisesti hieroa sopua prinssi Harryn kanssa: "Kummankin osapuolen on nostettava kätensä pystyyn"

13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Lähteiden mukaan brittikuninkaalliset aikovat mahdollisesti pitää rauhanneuvottelut prinssi Harryn kanssa ennen kuningas Charlesin kruunajaisia, jotka järjestetään Lontoossa 6. toukokuuta.

Prinssi Harry ja hänen kuninkaallisen perheensä jäsenet ovat olleet maailmanlaajuisen kohinan ja spekulaation kohteena jälleen, kun Harryn kohuelämäkerta Spare julkaistiin tiistaina 10. tammikuuta. Kirjassaan Harry avautuu kovin sanoin kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista ja useista eri perheenjäseniinsä liittyvistä asioista.

Harry muun muassa kuvailee kirjassa hänen ja isoveliprinssi Williamin fyysisen riidan, avaa prinsessa Catherinen ja herttuatar Meghanin välisen mekkoriidan yksityiskohdat sekä kertoo avoimen mielipiteensä äitipuolensa kuningatarpuoliso Camillan toimista vuosien varrelta. 

Tällä hetkellä yksi suurista ilmoilla olevista kysymyksistä on se, että osallistuuko Harry keväällä isänsä kuningas Charlesin kruunajaisiin, jotka järjestetään 6. toukokuuta. The Sunin lähteiden mukaan olisi mahdollista, että kuninkaallisessa perhepiirissä aiottaisiin pitää "rauhanneuvottelut" tulevien lähikuukausien aikana, jolloin Harry lentäisi nykyisestä kotimaastaan Yhdysvalloista Isoon-Britanniaan tapaamaan isäänsä sekä veljeään. 

Jotkut lähteet uskovat, että perheenjäsenten välit voisivat vielä olla korjattavissa, mutta se vaatisi joustavuutta kaikkien osalta. Edistystä ei lähteiden mukaan kuitenkaan ole odotettavissa, ellei Harry lennä tapaamaan isäänsä ja veljeään kasvotusten. 

– Se vaatii sen, että Harry tulee tänne, samaan huoneeseen kuninkaan, Walesin prinssin ja muutaman muun perheenjäsenen kanssa, lähde kertoo. 

– Kummankin osapuolen on nostettava kätensä pystyyn ja myönnettävä, että kaikki ei mennyt ihan putkeen, ja teimme paljon väärin. 

Lähteiden mukaan keskusteluiden olisi tapahduttava ennen kruunajaisia, tai muuten huomio siirtyisi toukokuussa kuninkaallisille tärkeästä tilaisuudesta aivan toisaalle. 

Harry on itse kommentoinut monitulkintaisesti halukkuuttaan osallistua isänsä kruunajaisiin. Toimittaja Tom Bradbylle antamassaan haastattelussa kirjaansa promotoidessaan Harry totesi "pallon olevan heillä", kun Bradby tiedusteli, onko hän aikeissa osallistua tilaisuuteen. 

– Paljon voi tapahtua tässä ajassa, Harry totesi kysymykseen. 

Haastattelussa Harry totesi myös, että hänellä olisi halukkuutta istua alas sukulaistensa kanssa ja käydä keskustelua asioista. Aiemmin lähteet ovat huhuilleet, etteivät kuninkaallisen ydinperheen jäsenet välttämättä haluaisi Harrya paikalle kruunajaisiin, sillä pelkäävät sen aikana käytävien keskustelujen päätyvän myöhemmin julkisuuteen. 

– Perheen kesken on ollut keskusteluja, joissa Edward ja Anne (Charlesin sisarukset) ovat olleet mukana. He eivät halua kruunajaisissa käytävien yksityisten keskustelujen päätyvän Spare-kirjan pokkaripainokseen, lähde kertoo. 

Harry ja hänen vaimonsa Meghan vetäytyivät kuninkaallisista velvollisuuksistaan vuoden 2020 alussa ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan. He asuvat Kalifornian Montecitossa lastensa Archien ja Lilibetin kanssa. 

Kuninkaallisesta elämästään vetäytymisen jälkeen Harry on avautunut useaan otteeseen kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista. Vuonna 2021 hän ja Meghan antoivat ensimmäisen ison profiilin ja paljon kohua aiheuttaneen haastattelunsa juontaja Oprah Winfreylle.

Ennen Spare-kirjan julkaisua, joulukuussa 2022 suoratoistopalvelu Netflixissa julkaistiin Harry & Meghan -dokumenttisarja, jossa pari kertasi suhteensa historiaa ja sen aikana kokemiaan vastoinkäymisiä – joiden suurimpana syynä ovat parin mukaan olleet brittimedia ja kuninkaallinen perhe. 

Prinssi Harryn haastattelu Tom Bradbyn kanssa on nähtävissä kokonaisuudessaan MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja