Prinssi Harry lataa täyslaidallisen kuningatarpuoliso Camillaa kohtaan – kuvailee olleensa "ruumis", jonka äitipuoli uhrasi

7:10
Prinssi Harry avautuu jälleen – tällainen on uusi kohuhaastattelu

Ennakkohuhuista poiketen prinssi Harry ei säästele puhuessaan äitipuolestaan kuningatarpuoliso Camillasta kirjassaan.

Prinssi Harry promotoi tuoretta Spare-elämäkertakirjaansa sunnuntaina 8. tammikuuta Yhdysvalloissa esitetyssä 60 Minutes -ohjelmassa toimittaja Anderson Cooperin haastattelussa. Harryn kirja ilmestyy englanniksi tiistaina 10. tammikuuta, mutta sen sisältö on vuotanut jo julkisuuteen, sillä sen uutisoitiin päätyneen vahingossa myyntiin Espanjassa jo torstaina 5. tammikuuta. 

Kirjassa Harry avautuu toden teolla muun muassa hankalasta suhteestaan isoveljeensä prinssi Williamiin. Haastattelussaan Cooperin kanssa Harry antoi toden teolla palaa myös suhteestaan isänsä kuningas Charlesin puolisoon, äitipuoleensa Camillaan.

Haastattelussaan Harry muun muassa totesi, että Camillasta olisi tullut "hänelle vaarallinen" silloin, kun tuleva kuningatarpuoliso "halusi palauttaa maineensa". Harryn mukaan Camillalla oli paljon suhteita brittimediaan, jota prinssi itse on vihannut julkisesti vuosikausien ajan. 

Camillasta tuli yksi vihatuimmista kuninkaallisista 1990-luvulla, kun hänen ja Charlesin salasuhde tuli julki, vaikka Charles oli yhä naimisissa prinsessa Dianan kanssa. Julkinen viha Camillaa kohtaan kasvoi entisestään, kun Diana menehtyi vuonna 1997 auto-onnettomuudessa. Charles ja Diana olivat eronneet vuonna 1996. Camilla ja Charles menivät naimisiin vuonna 2005. 

Harryn mukaan Camilla olisi "vaihtanut tietoja brittilehdistön kanssa" saadakseen aikaan positiivisempaa narratiivia itsestään mediassa. Harry kuvaili haastattelussaan Cooperin kanssa, että matkan aikana kuningatarpuolisoksi olisi kuitenkin "uhrattu monia ruumiita kaduille", ja prinssin mukaan hän itsekin lukeutuu tähän joukkoon.

– Camilla uhrasi minut henkilökohtaisella PR-alttarillaan, Harryn kirjassa kerrotaan. 

Kirjassaan Harry myös kertoo, että hän ja William olisivat "anelleensa isäänsä", ettei tämä olisi mennyt naimisiin Camillan kanssa, sillä he olisivat pelänneet tästä tulevan heidän "ilkeä äitipuolensa". Harryn mukaan veljekset kuitenkin näkivät, kuinka onnellinen heidän isänsä oli Camillan kanssa, ja tahtoivat myös isänsä onnea. Kirjassaan Harry kertoo veljesten lopulta hyväksyneen Camillan. 

Harry on syyttänyt myös muita kuninkaallisia, erityisesti isäänsä Charlesia ja veljeään Williamia "tietojen vaihtamisesta" sekä "tarinoiden istuttamisesta" brittimediaan. Ensimmäistä kertaa Harry esitti kyseisiä syytöksiä joulukuussa ilmestyneessä Harry & Meghan -dokumenttisarjassa sekä nyt myös kirjassaan. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja