Prinssi Harry teki kirjassaan useita intiimejä paljastuksia – osa oudoimmista liittyy kuningas Charlesiin

13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Prinssi Harry kertoo Spare-elämäkerrassaan useista hyvin yksityisistä asioista sekä itseensä, mutta myös muihin kuninkaallisiin liittyen. 

Prinssi Harryn kohuttu elämäkerta Spare julkaistiin maailmanlaajuisesti tiistaina 10. tammikuuta, mutta suuri osa paljastuksista päätyi julkisuuteen jo ennen loppiaista, kun kirja päätyi vahingossa kauppojen hyllyille Espanjassa. 

Kirjassaan Harry avautuu suorasanaisesti kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista sekä avaa erittäin monin tavoin tuntojaan ja kokemuksiaan eri perheenjäsentensä kanssa. Harry kuvailee kirjassa myös suhdettaan isäänsä kuningas Charlesiin, joka on joidenkin sisäpiiritietoihin perustuvien uutisten mukaan varsin poikkeuksellinen mies, jolla on useita erikoisia tapoja ja käytäntöjä. 

Tärkeä nallekarhu

Harryn mukaan yksi Charlesin oudoista tavoista on se, että hän pitää mukanaan yhtä tiettyä nallekarhua, nimeltään Teddy. Kirjassaan Harry kuvailee nallen olleen kulunut, rikkinäinen ja "säälittävä esine" mutta toisaalta hän ymmärtää, miksi se on hänen isälleen tärkeä. 

– Teddy ilmaisi kaunopuheisesti, paremmin kuin isä koskaan pystyi, hänen lapsuutensa olennaisen yksinäisyyden, Harry kuvailee kirjassaan. 

Elämäkerrassa Harry myös vitsailee hänen ja isoveli prinssi Williamin hyväksyneen äitipuolensa Camillan, koska heidän isänsä ansaitsi paremman kumppanin, kuin rikkinäisen pehmolelun. 

Asioiden haistelija

Harry kuvailee kirjassa, että hänen isänsä olisi "varmasti ollut edellisessä elämässään vihikoira" sillä prinssin mukaan Charles haistelee aina kaikkea.

Toisaalta joskus Harryn mukaan Charlesin olisi vaikeaa haistella kunnolla asioita, sillä hänen oma hajuvetensä Eau Savage peittää välillä muut hajut. 

– Hän läträsi sitä tavaraa poskiinsa, kaulaansa, paitaansa. Kukkainen, jollain kovalla vivahteella, kuin pippuri tai ruuti, ja se valmistettiin Pariisissa. 

Nukahtaa toisinaan kesken työnteon 

Vaikka Charles on ahkerasti työskentelevä kuninkaallinen ja nykyään kuningas, ei hänkään ole Harryn mukaan immuuni väsymykselle. Kirjassa Harry kertoo, että Charlesilla olisi tapana nukahdella toisinaan jopa kesken työnteon. 

Harryn mukaan hän olisi toisinaan löytänyt veljensä Williamin kanssa isänsä nukahtaneena työpöytänsä äärelle. 

– Enemmän kuin kerran löysimme hänet pää pöytää vasten, täydessä unessa. Ravistelimme hänen hartioitaan ja niin hän havahtui, paperinpala otsaansa kiinnittyneenä. 

Kirjassaan Harry on kuvaillut myös muita erikoisia yksityiskohtia kuninkaallisessa elämässä, jotka eivät päde ainoastaan Charlesin kohdalla. Harry kertoo, että Charles ei itse pidä halailusta, eikä halannut poikaansa edes silloin, kun kertoi tämän äidin prinsessa Dianan kuolemasta, mutta fyysiseen kontaktiin ei kannustettaisi muutenkaan kuninkaallisen perheen parissa. 

– Vaikka kuinka rakastaisit jotakuta, et voisi koskaan ylittää tätä kuilua esimerkiksi hallitsijan ja lapsen välillä. Tai perillisen ja varamiehen välillä. Fyysisesti, mutta myös emotionaalisesti, Harry toteaa. 

Harryn mukaan varsinkin vanhemmat kuninkaalliset ovat pitäneet tästä käytännöstä tiukasti kiinni, eivätkä halaukset, suudelmat tai muut hellyydenosoitukset ole lainkaan yleisiä perhepiirissä, edes suljettujen ovien takana. Kirjan mukaan Harry ei olisi "voinut kuvitellakaan tilannetta", jossa hän olisi halannut edesmennyttä kuningatar Elisabetia.

Spare-kirjassa Harry kertoo myös esimerkiksi siitä, kuinka kuninkaallisena hänellä ei käytännössä koskaan ollut mukanaan käteistä rahaa tai kotiavaimia. Kuninkaallisena Harry ei myöskään koskaan omistanut omaa autoa eikä juuri koskaan ollut käyttänyt Lontoon metroa. Harry ja Meghan astuivat syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan vuoden 2020 alussa, ja tämän jälkeen Harry tutustui kertomansa mukaan myös ensimmäistä kertaa koskaan nettishoppailun maailmaan.

Lähteet: Express, Best Life

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja