Mainos

Lahjoitukset pelastivat intialaistytön – päätä pienennettiin 36 senttiä

Syntyessään vain muutaman kuukauden elinaikaa saanut intialaistyttö elää nyt lähes tavallista viisivuotiaan lapsen elämää. 

Alkuvuodesta 2013 valokuvaaja Arindam Dey otti maailmaa koskettaneen kuvan harvinaisesta sairaudesta kärsivästä pikkutytöstä, jolle oli annettu vain muutama kuukausi elinaikaa. Kyseisen kuvan ansiosta intialaistyttö saatiin hoitoon, ja nyt hän elää lääkärien synkkien ennusteiden vastaisesti onnellista perhe-elämää vanhempiensa ja pikkuveljensä kanssa. 

Tyttö hoitoon norjalaisopiskelijoiden ansiosta

Puolitoistavuotiaan Roona-tytön pää oli yli kolme kertaa tavallista suurempi, sillä lapsi kärsi synnynnäisestä aivojen nestekierron häiriöstä, jossa ylimääräinen neste johtaa aivokammioiden laajentumiseen. Tilansa vuoksi hän ei voinut istua tai liikkua lainkaan, ja hän kärsi pahoista selkäkivuista.

Lääkäreiden mukaan lapsi tulisi elämään vain muutaman kuukauden, ellei häntä saataisi kunnon hoitoon. Perheellä ei kuitenkaan ollut varaa kalliiseen hoitoon ja tilanne tuntui toivottomalta.

Kohtaaminen valokuvaaja Arindam Deyn kanssa muutti kuitenkin perheen elämän. Kuvaaja ikuisti koko perheen koskettavaan kuvaan, joka levisi nopeasti ihmisten tietoisuuteen ja sanomalehtiin ympäri maailmaa. Tyttö saatiin lopulta hoitoon kahden norjalaisopiskelijan ansiosta, jotka ryhtyivät kuvan nähtyään keräämään lahjoituksia tälle köyhälle perheelle.

Unelma tavallisesta elämästä elää vahvana

Lahjoitukset mahdollistivat yli sata päivää kestäneen sairaalahoidon, jonka aikana suoritettiin kymmenen vaativaa leikkausta. Tytön pään ympärysmitta saatiin pienennettyä 94 sentistä 58 senttiin.

Leikkausten ansiosta nykyisin viisivuotias Roona-tyttö hymyilee ja pystyy kannattelemaan päätään itsenäisesti. Vanhemmat kertovat tytön olevan erittäin sosiaalinen ja nauttivan ihmisten huomiosta. Roona osaa ilmaista, milloin hänellä on nälkä, sekä kutsua vanhempia luokseen.

Vaikka nämä voivat tuntua monesta pieniltä, tytön vanhemmat ovat toiveikkaita siitä, että hän voisi jonain päivänä aloittaa koulun ja elää unelmiensa elämää.

Lähde: Dailymail 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.