Mainos

Lääkärit menettivät toivonsa – vanhemmat yrittävät epätoivoisesti saada vakavasti sairaan vauvansa hoitoon

Epätoivoinen brittipariskunta on tehnyt kaikkensa saadakseen viedä sairaan vauvansa Yhdysvaltoihin hoitoon.

Sosiaalisessa mediassa on viime aikoina ollut vaikea olla näkemättä hashtagia #charliesfight, #charlientaistelu. Epätoivoiset vanhemmat ovat tehneet kaikkensa pitääkseen poikansa hengissä levittämällä tietoisuutta tapauksesta.

Pikkuisen Charlie Gardin vanhemmat, Chris Gard ja Connie Yates, toivovat saavansa viedä sairaan vauvansa Yhdysvaltoihin, jossa on edes pientä toivoa helpottavasta hoidosta. Brittipariskunta on käynyt kitkerää taistelua brittilääkäreiden kanssa, sillä lääkäreiden mielestä toivoa ei ole ja vauvan elintoimintoja ylläpitävät laitteet pitäisi sammuttaa.

Vasta 16. samasta sairaudesta kärsivä

Kahdeksan kuukautta vanha Charlie kärsii sairaudesta, joka saa mitokondrion energiantuotannon ehtymään estäen näin kehon kyvyn tarjota energiaa lihaksille, munuaisille ja aivoille. Sairauteen ei ole parantavaa hoitoa. Vain harva potilaista selviää teini-ikään asti. Pieni poika on vasta 16. ihminen maailmassa, joka kärsii samasta sairaudesta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun vanhemmat saivat kuulla, että Yhdysvalloissa olisi tarjota edes jonkinlaista helpotusta uudenlaisen hoidon myötä, he päättivät tehdä kaikkensa lennättääkseen poikansa sinne. Koska Charlie pitäisi viedä Englannista Amerikkaan ambulanssikoneella, matka ei olisi halpa. Charlien tarina kosketti tuttuja ja tuntemattomia, ja niinpä vanhemmat ja lähipiiri tekivät mahdottomasta totta: yli 80 000 ihmisten toimesta rahaa saatiin lopulta kasaan GoFundMe-sivuston kautta huikeat 1,2 miljoonaa puntaa.

Myöhemmin vanhemmat kuitenkin kuulivat joutuvansa raapimaan kasaan vielä ylimääräiset 100 000 puntaa, sillä osa kerätyistä rahoista menee GoFundMe-sivuston palkkioon. Jos Charlie menehtyy, äiti lupaa rahojen menevän muiden sairaiden lasten pelastamiseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jopa useat julkkikset lähtivät mukaan keräykseen. Muun muassa Tamara Ecclestone lahjoitti 11 000 puntaa. Lisäksi tarina kosketti perheelle tuntematonta kotirouvaa siinä määrin, että Helen Barnes, 45, lahjoitti kaikki säästönsä, 40 000 puntaa, auttaakseen vauvaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Hoito, ei parannuskeino"

Maanantaina 3.4. perhe taisteli oikeudessa mahdollisuudesta lennättää vauva hoitoon brittilääkärien vastustaessa hanketta. Perhe koki takaiskun, kun mahdollisesta hoidosta vastaava amerikkalaislääkäri totesi, ettei ollut ymmärtänyt, kuinka vakava Charlien tilanne on jo, ja että hänen mahdollisuutensa pelastua on "häviävän pieni".

Lääkäri kuitenkin totesi, että sairauden terminaalivaiheessa oleva poika kuolisi varmuudella ilman hoitoa. Lääkäri kertoi, että hänen tarjoamallaan hoidolla on hoidettu 18 potilasta, mutta kenenkään tila ei ollut yhtä vakava kuin Charlien. 

– Se voi olla hoito, mutta ei parannuskeino. Charlie voisi olla vuorovaikutuksessa. Hymyillä. Katsoa esineitä, lääkäri kertoi hoidon mahdollisesta onnistumisesta. Tällä hetkellä Charlie ei pysty mihinkään edellä mainituista asioista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Brittilääkärit puolestaan antaisivat vauvan kuolla arvokkaasti ja he suosittelevatkin, että elintoimintoja ylläpitävät laitteet sammutettaisiin. Eräs poikaa hoitavan Great Ormond Streetin sairaalan lastenlääkäreistä totesi, että on vain "hyvin pieni" teoreettinen mahdollisuus, että hoito Yhdysvalloissa parantaisi Charlien tilannetta.

– Charlie kärsii ja se ylittää sen pienen teoreettisen mahdollisuuden, että tämä hoito toimisi, hän sanoi.

Tuomarin tehtävänä onkin nyt päättää, antaako hän perheelle mahdollisuuden viedä Charlie Yhdysvaltoihin, vai sammutetaanko laitteet. Oikeudenkäynti jatkuu vielä ensi viikolla.

Kukaan ei voi ainakaan väittää, etteivätkö vanhemmat olisi yrittäneet kaikkeaan.

Lähteet: Instagram, Daily Mail, The Sun, Hello,

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.