Mainos

"Kyyneleet tulvahtivat silmiini" – stressaantunut yksinhuoltaja tajusi, miltä näyttää lastensa silmissä

Yksinhuoltajaäiti kirjoitti silmiä avaavasta kokemuksestaan Huffington Postiin.

Lindsey Light on yksinhuoltaja ja tietää, miten rankkaa lapsesta huolehtiminen yksin on. Kesäkuussa 2016 hän oli hyvin stressaantunut – kaikesta mahdollisesta. Stressin keskellä Light kuitenkin yllättäen ymmärsi, mikä lapsille todella on tärkeää.

– Olin stressaantunut. Rahasta. Pallopeleihin ja tarhan tapaamisiin pääsemisestä. Siitä, että tekisin kaiken yksin, Light kuvaa tilannettaan Huffington Postissa.

– Hiukseni harmaantuivat nopeammin kuin yleensä, eikä minulla ollut rahaa tai autoa, jolla korjata tilanne.  Yleensä niin raikas ja iloinen luonteeni muuttui haikeaksi ja happamaksi. Ärähtelin lapsilleni useammin. Kuuntelivatko he mitään, mitä puhuin heille? Tunsin oloni väsyneeksi, nuhjuiseksi ja vähän hulluksi. Tunsin, että epäonnistun vanhempana.

Light sai lapsiltaan opetuksen äitiydestä Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä. Lapsen viettivät päivän isänsä luona, ja vaikka Light siivosi, vietti aikaa itsekseen ja otti torkut, hän huomasi ikävöivänsä lapsia.

Illalla Light oli tarjoamassa lapselleen iltapalaa, kun Lightin poika täysin yllättäen katsoi äitiään ja ilmoitti ”äiti, olet paras äiti”.

– Hän oli niin ihana ja vilpitön. Kyynelet tulvahtivat silmiini, Light kuvaa.

Hän ymmärsi, etteivät lapset näe äitiään pelkkänä selviytyjänä, joka raahautuu äreänä päivästä toiseen.

– Tyttäresi ei näe harmaita hiuksiasi ja huolen aiheuttamia juonteita. Poikasi ei näe niitä kodin patrrannuksia, joita toivot voivasi tehdä, tai laskuja. Tyttäresi ei näe kyyneleitä, jotka itket nukkumaanmenoajan jälkeen toivoen, että olisit huomenna parempi vanhempi. Poikasi ei näe niitä yhdeksää kiloa, jotka haluaisit laihtua. Tyttäresi ei näe lakaisua kaipaavia lattioita, askartelutarpeita täynnä olevaa keittiön pöytää tai astioita altaassa.

"He tietävät, kuka on aina paikalla heitä varten"

Lightin mukaan lapsi ymmärtää vain sen, että saa elää kotonaan, leikkiä ja olla oma itsensä. Lapsi ymmärtää, että saa olla turvassa, ja että vanhempi huolehtii hänestä. Lapsi siis näkee ihmisen, joka on tehnyt parhaan mahdollisen elämän takaamisesta hänelle elämäntyönsä.

– Vaikka lapset eivät voi ymmärtää omistautumista ja uhrauksia (voiko kukaan, kunnes on itse vanhempi?), he tietävät, kuka on aina paikalla heitä varten: peittelemässä, tai valmistamassa heitä ensimmäiseen koulupäivään. He eivät näe pelkkiä hauskoja asioita, sitä, mikä on kätevää tai mikä sopii siisteihin raameihin. Lapset näkevät ihmisen, joka on paikalla kaikkia vanhemmuuden sottaisia ja ihania hetkiä varten, Light kirjoittaa.

– Pidä pääsi pystyssä, väsynyt äiti. Lapset näkevät rakkauden. Mikä tärkeämpää, he tuntevat sen.

Saako lasta lahjoa?

2:15

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja