Mainos

MTV3:n Porttila: Aineisto paljasti paljon uutta dopingjutusta

Hiihdon dopingjupakkaa on tänään käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeudenkäynnissä käsitellään syytteitä, jotka koskevat ex-hiihtäjä Jari Räsästä sekä entisiä Hiihtoliiton johtohahmoja. Kaikki epäillyt kiistävät syytteet tiukasti.

MTV3:n urheilun erikoistoimittajan Jari Porttilan mukaan kyse on siitä, valehtelivatko syytetyt henkilöt vuosina 1999-2000 käydyssä niin sanotussa STT:n dopingjutussa oikeudessa.

– Tänään saatiin hyvin paljon uutta tietoa. Aineisto on laaja, yli 8000 sivua, enkä ole sitä kokonaan ehtinyt käydä läpi. Sieltä varmasti putkahtaa vielä tänään ja huomennakin uutta tietoa, joka valaisee sitä, miten toimittiin 1990-luvulla.

Porttilan mukaan uutta tietoa saatiin tänään muun muassa Myllylän osuudesta. Mika Myllylä myönsi käyttäneensä epo-hormonia, mutta ei kertonut, kuka sitä hänelle antoi ja koska.

– Lisäksi hiihtomaajoukkueen lääkärit ovat omissa, valaehtoisissa lausunnoissaan kertoneet, että heillä oli epäilyksiä epon mahdollisesta käytöstä. Epäilyt nousivat siitä, että veriarvot olivat niin kovia.

(MTV3)

Katso Jari Porttilan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.