Mainos

Kuorsaukseksi luultu ääni olikin viimeinen henkäys – mies kuoli tyttöystävänsä viereen

Aktiivinen nuori mies kuoli yllättäen keskellä yötä sydämen pysähdykseen. Puoliso haluaa nyt varoittaa kaikkia harvinaisen sairauden riskeistä. 

Eräänä yönä englantilainen Lisa Lee töni vieressä nukkuvaa poikaystäväänsä Lewisia, sillä hän ei saanut nukuttua miehen kuorsaukselta. Pian hän kuitenkin ymmärsi, että kuorsaukseksi luultu ääni kertoikin jostain aivan muusta kuin unesta. Ääni, jonka Lee kuuli, oli todellisuudessa ilmaa, joka pakeni viimeistä kertaa miehen kehosta. Mies oli pian kuollut.

Nainen pelkää sairauden periytyneen 

Vuosi sitten Lewisille diagnosoitiin synnynnäinen geneettinen sairaus, Brugadan oireyhtymä, joka voi aiheuttaa kuolemaan johtavaa kammiovärinää. 

Brugudan oireyhtymä


on harvinainen, mutta vakava sydänsairaus, joka voi aiheuttaa hengenvaarallisia rytmihäiriöitä. Rytmihäiriöt voivat johtaa lopulta sydämen pysähdykseen. Ainoa tehokas hoitokeino oireyhtymän hoitoon on sydäntahdistimen kaltainen defibrillaattori, joka palauttaa sydämen sykkeen normaaliksi kohtausten sattuessa.

Lähde: NHS 

Vakavasta diagnoosista huolimatta miehen uskottiin elävän pitkän ja terveellisen elämän, eivätkä lääkärit uskoneet, että pariskunnalla olisi mitään syytä huoleen. Mutta vain vuosi diagnoosin jälkeen 25-vuotiaan miehen sydän kuitenkin pysähtyi kohtalokkain seurauksin.

– Kun olimme sängyssä, luulin hänen kuorsaavan, joten potkin häntä ja käskin lopettaa. Mutta sitten tunsin, että lakanat olivat märät ja tiesin jonkin olevan vialla. Laitoin valot päälle ja hänen kasvonsa olivat violetit. Hän ei hengittänyt, Lee kertoo.

Nainen kutsui paikalle ambulanssin, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Ääni, jonka nainen oli kuullut, tuli miehen viimeisistä henkäyksistä.

Puolisonsa menettänyt Lee pelkää nyt, että heidän kaksivuotias poikansa kärsii samasta sairaudesta, ja että historia tulee toistamaan itseään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tämä antaa asioille perspektiiviä. Elämä on lyhyt ja minusta olisi erittäin naiivia ajatella, että mitään tällaista ei voisi koskaan tapahtua, Lee kertoo.

Leen uskoo, että defibrilaattori olisi voinut pelastaa hänen puolisonsa hengen. Hän onkin ihmeissään siitä, miksi miehen sairaus luokiteltiin matalan riskin luokkaan.

Lähde: Dailymail

***

6:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.