Kunto-ohjaaja tyrmää yleisen ajatusmallin: "Ei ihmisen tarvitse päästä kuntoon kesää varten"

4:32
Venyttele itsesi vetreäksi! Vinkit saat videolta

Kelsey, 30, uskoo naisten edelleen ajattelevan, että treenaaminen on ulkonäön muuttamista varten: moni ajattelee kuntoilun olevan kuin rangaistus, joka täytyy vain kestää tavoitteeseen päästäkseen.

Kelsey Wells on monien ihailema Instagram-tähti ja kunto-ohjaaja. Kuntovinkkejä jakavalla Kelseyllä on yli kaksi miljoonaa seuraajaa Instagramissa. Nainen kuitenkin uskoo, että moni lähestyy liikuntaharrastusta aivan väärästä kulmasta.

Tämä on suurin väärinkäsitys

Kelsey, 30, haluaisi kertoa kaikille parempaa kuntoa tavoitteleville naisille yhden asian. Hän uskoo naisten edelleen ajattelevan, että treenaaminen on ulkonäön muuttamista varten, mitä se ei Kelseyn mukaan kuitenkaan ole.

– Mielestäni suurin väärinkäsitys ja tärkein asia, joka jokaisen pitäisi ymmärtää kuntoilusta yleisesti on, ettei kuntoilussa ole kyse esteettisyydestä, Kelsey sanoo Business Insiderille.

– Kuntoilussa on kyse terveydestäsi. Aivan liian kauan meitä on pommitettu päinvastaisella viestillä monilla eri tavoilla, eikä se palvele ketään. Se laukaisee syyllisyyttä ja stressiä.

"Ei ihmisen tarvitse päästä kuntoon kesää varten"

Kelseyn mukaan moni ajattelee kuntoilua "rangaistuksena", joka täytyy vain "kestää", jos on esimerkiksi syönyt tiettyjä ruoka-aineita tai jos yrittää laihduttaa.

– Ei ihmisen tarvitse päästä kuntoon kesää varten, tai lomaa tai tapahtumaa varten, ei kuntoilussa ole kyse siitä. Fakta on, että jokaisella meistä on keho, jokaisella meistä on terveys, meillä on vain yksi keho. Sinun täytyy pitää huolta omastasi. Siitä kuntoilussa on kyse.

Vielä viisi vuotta sitten Kelsey oli itselleen ankara.

– Kun näin kuvan itsestäni tai itseni peilissä, aloin välittömästi arvostella itseäni. Se täytyy tietoisesti lopettaa.

Kelsey piti kuntoilua taas yhtensä lisäaskareena, joka hänen täytyy hoitaa, jotta voisi muuttua eri näköiseksi.

– Se on melko traagista, Kelsey sanoo nyt.

– Suurin muutokseni koskaan oli se, että kykenin muuttamaan tuon ajatusmallin ja aidosti oppimaan ja ymmärtämään tämän yhden asian. Ja jos naiset voivat tehdä näin, se muuttaa kaiken.

Kelsey. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Ongelmia syntyy, jos nuo asiat ovat motivaatiotekijäsi"

Kelseyn mukaan uusi ajattelutapa kertoo, että terveellisyys ja liikunta ovat tapoja huoltaa itseään, lievittää stressiä ja hoivata kehoa.

– Siinä, että kehosi muuttaa muotoaan, tai siinä, että sinulla on fyysisiä tavoitteita, ei ole mitään väärää niin kauan, kun nuo asiat ovat saavutettavissa juuri sinun vartalomallillesi, ja tavoittelet niitä terveellisesti, Kelsey sanoo.

– Ongelmia syntyy, jos nuo asiat ovat motivaatiotekijäsi. Et koskaan ole tyytyväinen, arvostelet aina itseäsi. Koet, että kaikki vie liian kauan aikaa, ajattelet, ettei se toimi ja olet lannistunut.

"Ideana on huolehtia itsestään oikeista syistä"

Kelsey huomauttaa, että jokainen keho on kaunis ja seksikäs sellaisenaan, ilman dieettejä ja kuntoiluakin.

– Se, että muutat kehoasi, ei saa sinua tuntemaan noita tunteita. Jos treenaat siksi, että haluat pitää huolta itsestäsi, saada lisää energiaa, nukkua paremmin, olla itsevarmempi, silloin myös nuo fyysiset muutokset tapahtuvat, Kelseyi sanoo.

– Ideana on huolehtia itsestään oikeista syistä, ja kun muutoksia tulee, itsetuntosi kasvaa. Sinun täytyy rakastaa kehoasi jokaisen vaiheen, muutoksen ja tason läpi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja