Vaikuttaako HIIT-treeni liian hankalalta? Uusi trendi on HIIPA – ja se on paljon helpompaa

2:15
Kokeilimme seinäistuntahaastetta – näin päivittäinen treeni vaikutti

HIIPA muodostuu sanoista high-intensity incidental physical activity, siis korkean intensiteetin satunnainen fyysinen aktiivisuus. Se on kuin HIIT, mutta helpompaa!

Korkean intensiteetin HIIT-treeniä on kehuttu jo pitkään. Nyt sen rinnalle on saatu uusi ehdokas, tehokkaaksi mainostettu HIIPA.

HIIT-treeniin kuuluu lyhyitä treenipyrähdyksiä, jotka tehdään täydellä teholla; treenipyrähdyksien välillä pidetään taukoa. British Journal of Sports Medicinessä julkaistun selvityksen mukaan HIIT kannattaisi kuitenkin ottaa osaksi arkea. Näin siitä muodostuu HIIPA-treeni, uutisoi Medical Daily.

HIITin perusteita tavalla, joka sopii kaikille

HIIPA muodostuu sanoista high-intensity incidental physical activity, siis korkean intensiteetin satunnainen fyysinen aktiivisuus. Siinä käytetään HIITin perusteita tavalla, joka sopii kaikille.

HIIPAa voisi harjoittaa esimerkiksi kiipeämällä kahvitauon aikana portaita kovaa vauhtia tai kävelemällä tapaamiseen mennessään osan matkasta erityisen rivakasti.

Ei vaadi aikaa, rahaa eikä varusteita

– HIIPAn ja arkisten, joka tapauksessa tekemiemme aktiviteettien käyttämisen kauneus on siinä, että se on paljon realistisempaa ja saavutettavissa useammille ihmisille, kertoo Sydneyn yliopistossa työskentelevä Emmanuel Stamatakis.

HIIPA ei vaadi rahaa eikä varusteita. Se sopii myös ylipainoisille tai iäkkäille.

– HIIPAn vaatima ajallinen sitoutuminen on melkein nolla minuuttia päivässä, ja ihmiset voisivat säästää vielä enemmän aikaa, jos heidän HIIPAnsa sisältää lyhyitä kävelysprinttejä tai jos he kävelevät portaat sen sijaan, että odottavat hissiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja