Kunnianhimoinen kumppani on jatkuvasti ylitöissä – voiko muutosta vaatia? Lukijaraati vastaa

Hiipuuko rakkaus? Asiantuntija listaa parisuhteen hälytysmerkit 1:18
KATSO MYÖS: Hiipuuko rakkaus? Asiantuntija listaa hälytysmerkit.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kumppanini on kunnianhimoinen ja tekee tosi paljon ylitöitä. Sen takia meillä ei hirveästi ole yhteistä aikaa, mikä harmittaa minua tosi paljon. Mitä tämmöisessä tilanteessa pitäisi tehdä? Pitäisikö hyväksyä tilanne vai vaatia muutosta? kysyy nimimerkki Veera.

Näin raati vastasi

"Eron kohdalla mietitään yleensä yhteistä aikaa ja onko sitä liikaa tai liian vähän. Ei kai tähän ole mitään yleisvastausta, toisille sopii, toisille ei."
– Mies, 44, sinkku

"Aika yleistä mutta yleensä halutaan elintasoa itselle ja puolisolle."
– Mies, 46, avioliitossa

"Toiset ovat kunnianhimoisempia. Sinä voit kannustaa ja auttaa häntä tavoitteissaan. Vähän kuin kilpaurheilijan puoliso tekee kaikkensa, että puoliso menestyy. Haluatko olla osana tätä vai haluatko sellaisen parisuhteen, jossa arvot samanlaiset kuin sinulla?"
– Nainen, 40, parisuhteessa

"Hän arvostaa työtään enemmän kuin sinun seuraasi. Tämä ei tule jatkossakaan muuttumaan. Unohda hänet ja etsi uusi kumppani. Sellainen, joka arvostaa sinua ja haluaa viettää aikaa kanssasi."
– Nainen, 70, leski

"Rakkaus menee kaiken edelle."
– Mies, 46, sinkku

"Riippuu ihmisestä. Minä hyväksyn tuon siinä määrin, jos pysytään pienissä ylitöissä. Ja riippuu ihan alastakin."
– Nainen, 30, vaikeasti selitettävässä tilanteessa

"Jos ongelma toistuu jatkuvasti ja tuo pahaa mieltä, niin tilannetta ei tarvitse hyväksyä. Suhteen kuuluu olla voimavara eikä kuormittaa jatkuvasti. Pitäisi löytää yhteinen kompromissi niin. että molemmat joustavat ja molempien tarpeet tulisivat kohdatuksi."
– Nainen, 23, parisuhteessa

"Voit vaatia mitä vain, mutta kumppanisi tekee silti, mitä haluaa. Joten joko hyväksyt tilanteen, tai laitat kumppanin vaihtoon. Toki, voi olla, että kunnianhimo ja ylityöt ovat vain keksitty selitys salasuhteelle."
– Nainen, 36, avioliitossa

"Itselläni yrittäjänä oli noin 220 työtuntia tammikuussa, mutta silti oli runsaasti yhteistä aikaa kumppanin kanssa. Katsottiin urheilua ja sarjoja, käytiin yhdessä kylässä, oli hellyyttä ja seksiä. Arvotuskysymys."
– Nainen, 46, avioliitossa

"Mitäpä jos keskustelisitte ja yrittäisitte löytää kultaisen keskitien. Sopisitte yhteisestä ajasta kuukausi kerrallaan ja kumpikin sitoutuu pitämään siitä kiinni."
– Nainen, 40, parisuhteessa

"Muuttaako hyväksyminen harmitusta?"
– Nainen, 42, parisuhteessa

"Vaatimalla tilanne tuskin muuttuu ja häntä voi ärsyttää, kun yrität puuttua hänen ajankäyttöönsä. Kehittele itsellesi mielekästä tekemistä niiksi päiviksi, kun hän tekee ylitöitä."
– Nainen, 54, sinkku

"Olet itse valinnut kunnianhimoisen kumppanin. Pitää ymmärtää, mihin lähtee."
– Mies, 48, parisuhteessa

"Pitää ottaa puheeksi, yksinkertaisesti siitä syystä, ettei suhde kestä pidemmän päällä sitä, että kumpikin elää omaa elämää."
– Nainen, 67, sinkku

"Hyväksy jos hyvä kumppani, mutta kerro, miltä tuntuu! Kumppani voi muuten huomioida sitten. Töitä on painettava kuitenkin tässä maailmassa."
– Nainen, 60, avioliitossa

"Tuo on aika vaarallista hänelle itselleen. Kumppani uskoo, ettei hän ole mitään, ellei ole jotakin. Ei hän kuitenkaan siten onnea saavuta. Yritä vakuuttaa, että hän on riittävän hyvä sellaisenaan, eikä hänen ole pakko kilpailla koko ajan."
– Mies, 59, avioliitossa

"Pitäisi hyväksyä tilanne. Kysehän on töistä eikä huvista tai hurvittelusta. Kunnioita kumppaniasi, koska olisit voinut valita huonomminkin. Etsi itsellesi mieluinen harrastus."
– Nainen, 65, sinkku

"Silloin kun on pöhinä päällä töissä, ei kannata lähteä vaatimaan muutosta. Siitä aiheutuu vain negatiivisia tunteita ja tapahtumia. Anna kaverin tehdä uraa, koska todennäköisesti hän tekee sitä teitä varten. Syklit seuraavat toisiaan ja suvanto seuraa."
– Mies, 55, avioliitossa

"Nauti niistä hetkistä, kun olet kumppanisi kanssa, mutta nauti vielä enemmän omasta ajastasi. Pääset tekemään asioita mielenkiintosi mukaan. Ota ohjat omaan käteen; varaa teille reissu tai teatteri ja ilmoita kumppanillesi, että nyt mennään. Olet boss!"
– Nainen, 57, sinkku

"Sano hänelle, että kiva, kun teet paljon töitä. Mutta minäkin kaipaan aikaa kahdessa olemiseen. Olisiko mitenkään mahdollista, jos vähentäisi ylitöitä. Jos hän ei ala muuttua, sitten on selvää, että työ on ensimmäisellä sijalla ja suhde toisella. Pitää harkita, onko suhde järkevä."
– Mies, 30, sinkku

"Pakeneeko jotain, vai tekeekö siksi, että olisi enemmän töitä, vai kenties pettää? Älä hyväksy, vaan keskustelkaa, miksi näin on. Pettämisen todistaminen voi vaatia salapoliisityötä."
– Nainen, 51, sinkku

"Nauti omasta ajasta ja tee mitä huvittaa!"
– Nainen, 38, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat