Alexia uskoo, että naisen paikka on kotona: "Minusta se on romanttista"

Alexia uskoo, että naisen paikka on kotona – julkaisee tällaisia videoita elämästään kotirouvana seuraajilleen 1:52
Tällaista sisältöä kotirouva Alexia jakaa seuraajilleen.

Tiukan perinteisiin arvoihin elämänsä perustava Alexia haluaa elää arkeaan kuin 1950-luvun kotivaimo.

Daily Mail kertoo kahden lapsen äidistä, Alexia Delarosasta, 29, joka on täysin uppoutunut elämään arkeaan kotiäitinä 1950-luvun tapaan. Inspiraation hän on saanut omasta lapsuudestaan. Hänen oma äitinsä kävi töissä, eikä hänellä riittänyt tarpeeksi aikaa tyttärelleen.

– Äitini kävi töissä ja nautti sosiaalisesta elämästään ystäviensä kanssa kodin ja perheen ulkopuolella. Olen aina itse halunnut perinteisen mallin perheen. Rakastan ajatusta 50-luvun perhe-elämästä, jossa vaimo pysyy kotona ja huolehtii työssäkäyvän miehensä ja lastensa tarpeista, Alexia kertoo.

Alexia uskoo vankan perinteisiin sukupuolirooleihin ja siihen, että naisen paikka ei ole työpaikalla, vaan kotona. Taustalla on ilmiö, jonka englanninkielinen nimi on "tradwife". Se on vapaasti suomennettuna kotirouva.

– Muistan katsoneeni elokuvia, joissa naiset pysyivät kotona siivoten ja kokkaillen miehilleen. Minusta se on romanttista ja mukavan oloista elämää, hän kertoo.

San Diegosta kotoisin oleva Alexia hoitaa arkena lapsia, siivoaa kotia ja kokkaa, hänen aviomiehensä käydessä töissä ja ollessa vastuussa perheen taloudesta.

– Olen aina tiennyt, että haluaisin tehdä asiat eri tavalla kuin oma lapsuuden perheeni, Alexia kertoo.

Monien naisten tasapaintoitellessa työn ja lastenhoidon välillä, uskoo Alexia useampien seuraavan perästä hänen esimerkkiään, kun he huomaavat, kuinka vaikeaa on yhdistää perhe-elämä ja kokoaikainen työ.

Yhteinen sävel aviomiehen kanssa

Kun Alexia tapasi nykyisen aviomiehensä Matthew'n, 37, hän teki selväksi jo alussa millaisen perheen ja elämän hän haluaisi. Hänen onnekseen Matthew'lla oli samankaltainen visio parin yhteisestä tulevaisuudesta.

– Kun aloin odottaa ensimmäistä poikaamme Archeria, joka on nyt kaksivuotias, päätimme jo hyvin aikaisessa vaiheessa, että jäisin kotiin hänen kanssaan, Alexia kertoo.

Ensimmäisen lapsen synnyttyä Alexia työskenteli jonkin aikaa osa-aikaisesti leipurina kotoa käsin, mutta toisen lapsen, Arlonin, yksi, raskauden myötä halusi Alexia keskittyä täyspäiväisesti kotivaimon elämään. 

– Olen aina rakastanut kotielämää ja olin enemmän kuin onnellinen uudesta roolistani, Alexia hehkuttaa.

Matthew omistaa nykyisin kahvilan ja on töissä pitkää päivää. Alexian tehtävä on varmistaa, että kotona kaikki on hyvin, jotta aviomiehen ei tarvitse huolehtia mistään muusta.

– Matthew'lla ei ole mitään vastuita. Hoidan kaikki askareet kotona ja varmistan, että illallinen on pöydässä odottamassa hänen tullessa töistä kotiin, Alexia kertoo.

Perheelle on tärkeää, että päivällinen syödään yhdessä.

– Syömme yhdessä perheenä. Olen aika tarkka ihminen ja haluan asioiden menevän tietyllä tavalla, joten tämä menettely sopii minulle, Alexia kertoo.

Arki perustuu tiukkoihin rutiineihin

Jotta kotirouvan elämä on mielekästä, Alexia kehottaa muita samanlaisesta elämästä kiinnostuneita panostamaan tiukkojen rutiinien ylläpitämiseen. Rutiinit ovat koko perheelle tärkeitä.

– Herään aamuisin noin 5.30–6.00 aikaan, jotta ehdin saada itseni valmiiksi, ennen kuin herätän lapset. Lasten herättyä 6.30 aikoihin, valmistan aamupalan meille kolmelle. Rakastan valmistaa ruokaa alusta asti itse. Sen jälkeen siivoan ja vietän aikaa lasten kanssa leikkien. Joskus vierailemme kahvilassa, jotta lapset näkevät isäänsä ja joskus käymme puistossa, riippuen lasten päivänunien tarpeesta, Alexia kertoo normaalista päivästään.

Alexian arki on hyvin perhekeskeistä.

– Sen jälkeen valmistan lounasta. Lasten ollessa päiväunilla pyykkään ja päätän illallisen sisällön. Poikien päiväunien jälkeen leikimme talossa, valmistan illallista, kylvetän lapset ja luen heille kirjoja. Pojat menevät nukkumaan seitsemältä. Lasten mentyä sänkyyn siistin kotia, jotta se ei ole sotkuinen seuraavana aamuna, Alexia kertoo.

Kritiikki ei haittaa

Alexia jakaa sosiaalisessa mediassa erilaisia sisältöjä elämäntyylistään. Videoilla hän saattaa esitellä kuinka hän valmistaa voita itse, tai muita kodinhoitoon ja ruuanlaittoon liittyviä vinkkejä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Alexia saa usein negatiivista palautetta elämäntyylistään.

– Ihmiset tykkäävät kertoa minulle, että täyspäiväisen äidin ja vaimon rooli ei ole oikeaa työtä, hän kertoo.

Toisten mukaan hän yrittää kääntää aikaa 50 vuotta taaksepäin.

– En anna sen haitata minua, koska tiedän, että tekemäni työ on korvaamatonta. Se tulisi myös kalliiksi, jos maksaisimme jollekin toiselle, joka täyttäisi roolini kotona, kun itse kävisin töissä, Alexia järkeilee.

Hänestä on tärkeää, että kotona on vanhempi läsnä lapsia varten.

– Työskentelin ennen lastenhoitajana ja koin monia erityisiä ja suloisia hetkiä hoitamieni lasten kanssa. Ne hetket saivat minut tajuamaan, että haluaisin olla läsnä kokemassa ne samat muistot omien lasteni kanssa, hän kertoo.

Jotta Alexia saisi maksimoitua ajan, jonka hän viettää lastensa kanssa, on hän päättänyt pitää poikansa kotikoulussa ja opettaa heitä itse. Kotikoulun avulla hän pystyy myös suojelemaan lapsiaan negatiivisilta ulkoisilta vaikutteilta.

– Archer oli ollut esimerkiksi juhlissa muiden lasten kanssa. Kun hain hänet kotiin hän toisteli jo: "Olet tyhmä!", emmekä me ole koskaan opettaneet häntä sanomaan mitään sellaista kotona, Alexia nostaa esimerkiksi ikävistä vaikutteista.

Alexia haluaa pystyä vaikuttamaan lasten kasvatukseen ilman ulkopuolisia.

– Haluan pysyä kontrollissa niin pitkään, että lapset ovat tarpeeksi vanhoja tekemään itsenäisiä päätöksiä, hän toteaa.

Tärkeintä Alexialle on se, että hän pystyy tarjoamaan pojilleen turvallisen kodin. Hän haluaa olla läsnä oleva ja kaikesta huolehtiva äiti.

– En voisi kuvitella perhettäni muulla tavalla, hän summaa.

Lähteet: Daily Mail, Caters ja Instagram

Lue myös:

    Uusimmat