"Kun saat tuloksen, saat yhden elämän lisää tähän peliin" – Kari Jalosen yllätyspotkut uusi luku kiekkokauden kuumassa puheenaiheessa

Mestarien pöytä: Mikä on valmentajien asema liigassa? 9:47
Karri Kivi, Jussi Ahokas ja Raimo Helminen puhuivat valmentajien asemasta CHL-studiossa 14. tammikuuta.

Kari Jalonen saavutti loistomenestystä sveitsiläisessä huippuseurassa SC Bernissä, mutta vaikeudet käynnissä olevalla kaudella johtivat irtisanomiseen. 

Valmentajapotkut ovat olleet kuuma puheenaihe kotimaisessa kiekkokaudessa, sillä peräti viisi vastuuluotsia on saanut aikaiset lähtöpassit SM-liigassa. Karri Kiven, Kalle Kaskisen, Pekka Kangasalustan, Ville Niemisen ja Ari-Pekka Pajuluoman työt ovat loppuneet etuajassa.

Tiistaina Sveitsistä kantautui kova suomalaisuutinen: Kari Jalonen sai potkut SC Bernistä

Kivi, Nuoria Leijonia MM-kisoissa luotsannut ja ensi kaudeksi TPS:ään siirtyvä Raimo Helminen sekä KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas keskustelivat valmentajien asemasta yleisellä tasolla C Moren CHL-studiossa kaksi viikkoa sitten

Keskustelua johtanut Kivi kysyi kaksikolta tuolloin, että määrittääkö yksi hyvä tai huono kausi valmentajaa liikaa tänä päivänä. 

– Moni valmentaja tekee hyvää työtä, mutta se ei aina näy tulostaululla. Se voi äkkiä määrittää turhan takiakin, mutta sekin on loogista, että tulos määrittää (päätöksiä), Helminen pyöritteli.  

Ahokas lähestyi aihetta toisesta päästä. 

– Näen asian niin, että kun saat sen tuloksen, saat yhden elämän lisää tähän peliin. Jos sinulla menee huonosti jossain, mutta olet aiemmin menestynyt, niin saat ehkä seuraavan pestin helpommin, Ahokas totesi. 

Tämä puntarointi osuu hyvin yhteen Jalosen Sveitsin-uran kanssa. Hän luotsasi Bernin mestariksi heti avauskaudellaan 2016-2017 ja sai tämän jälkeen kaksi lisävuotta voimassa olleeseen kaksivuotiseen sopimukseen. Keväällä 2019 tuli toinen mestaruus, mutta viimeinen sopimuskausi katkesi etuajassa, kun Bern taistelee pudotuspelipaikasta viivan alla.  

Hiljattain 60 vuotta täyttänyt Jalonen on saavuttanut valmentajaurallaan myös MM-hopeaa Leijonissa ja peräti seitsemän Suomen mestaruutta, niistä neljä vastuuluotsina.  

Lue myös:

    Uusimmat