Onko SM-liigan potkusirkus ylittänyt jo hyvän maun rajan? Karri Kiveltä suora mielipide – "Jonkun pitää se hinta maksaa"

9:47
Mestareiden pöydässä keskusteltiin valmentajien asemasta.

Jo kolmannes käynnissä olevan SM-liigakauden aloittaneista päävalmentajista on saanut potkut tehtävistään. Mestareiden pöydässä puitiin päävalmentajan uralla vaanivaa jatkuvaa epävarmuutta ja potku-uhkaa.

Karri Kivi, Kalle Kaskinen, Pekka Kangasalusta, Ville Nieminen ja Ari-Pekka Pajuluoma ovat joutuneet tällä kaudella kokemaan päävalmentajan ammatin raadollisuuden. Kaikki viisi valmentajaa saivat potkut työnantajaltaan kesken kauden. KooKoon päävalmentajana toimiva Jussi Ahokas tiedostaa täysin valmentajauran vaarat.

– Eihän tämä missään nimessä ole turvallinen työ. Potku-uhka alla. Viidet potkut tänä vuonna liigassa, 33 pinnaa, se on hurjaa. Se on melkein yhtä kova kuin KHL:ssä. Siinä pitää meillä olla vähän järkeä, Ahokas painottaa.

Kun joukkueen peli ei kulje toivotulla tavalla, on päävalmentaja usein ainoa, joka joutuu tilanteessa kärsijäksi. Pitäisikö seurajohdon olla kärsivällisempiä? Ilveksestä lähtöpassit alkukaudella saanut Karri Kiven mielestä on kohtuullista, että päävalmentaja on usein se, joka maksaa menestymättömyydestä hintaa.

– Ei sellaista turvallista maailmaa tarvitse havitellakaan, jos päävalmentajaksi haluaa. Täytyy nopeasti oppia siihen, että jonkun pitää se hinta maksaa. Mielestäni se on oikein, jos ilmapiiri on huono, eikä tule tulosta, niin päävalmentaja lähtee, Kivi pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja