Kun junan ovi ei asemalla auennut, 12-vuotiaiden tyttöjen huvipuistomatkasta oli tulla painajainen – isä ylistää, miten VR pelasti päivän: "Tytöt saivat tuntea itsensä kuninkaallisiksi"

Ilmajokelainen Ilkka Suksi julkaisi lauantaina Facebookissa tapahtumakuvauksen 12-vuotiaan tyttärensä ja tämän saman ikäisen ystävän vaiherikkaasta junamatkasta huvipuistoon viime perjantaina. 

Tyttöjen oli määrä heinäkuun viimeisenä perjantaina matkustaa junalla Seinäjoelta Kauhavan Alahärmään viettämään hauskaa päivää Power Park -huvipuistossa. Tarkoituksen oli jäädä junan kyydistä Härmän asemalla, josta on ilmainen bussikuljetus Power Parkiin. Kaikki ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaisesti.

Suksen päivityksen mukaan tytöt kohtasivat ongelman, kun heidän piti nousta kyydistä Härmän asemalla.

– Tytöt siirtyivät hyvissä ajoin ovelle ennen asemaa. Tytöille iski hätä, kun ovi ei auennutkaan, vaikka tytöt kuinka painelivat nappia, Suksi kirjoittaa.

Kaksikko soitti itkuisen puhelun Sukselle. Hänen tyttärensä kertoi, ettei junasta poistuminen ollut onnistunut ja juna oli jatkanut matkaansa.

Tässä vaiheessa junassa matkustanut aikuinen oli havahtunut tyttöjen hätään ja jäänyt auttamaan. Kyseinen ”ruskeahiuksinen nainen” auttoi tyttöjä konduktöörin etsinnässä.

– Kiitos myös sinulle, jos satut tämän lukemaan! Nuo olivat ainoat tuntomerkit mitä tytöille jäi mieleen siinä hädässä, Suksi kiittelee.

Suru kääntyi iloksi

Junasta löydetty konduktööri soitti pian isälle valitellen tapahtunutta. Hän lupasi, että vialliset ovet tutkitaan seuraavalla pysäkillä Kokkolassa. Kirjoituksesta käy ilmi, että junan apulaiskonduktöörin ruokatauko ajoittui sattumoisin Kokkolan kohdalle ja hänen oli tarkoitus palata etelän suuntaan. 

– Hän lupasi huolehtia tytöistä. Ja niin tosiaan huolehtikin, kuten koko organisaatio, Suksi kehuu.

Kokkolassa tytöille annettiin eväiksi sämpylät ja mehua. Tytöillä oli myös noin tunnin verran aikaa suorittaa ostoksia paikallisessa ostoskeskuksessa.

Paluumatkalla innokkaat tytöt lähettivät kotiin iloisia videoita.

”Me ollaan VIP-vaunussa ja täällä on tosi siistiä!”, tytöt viestittivät.

Normaalisti Härmässä pysähtyy päivällä ja iltaisin molempina aikoina ainoastaan kaksi junavuoroa. Tällä kertaa rataliikennekeskus antoi etelään menevälle junalle poikkeusluvan ylimääräiselle pysähdykselle Härmässä. Suksi kertoo edelleen, että koska Power Parkin ilmaista linja-autokyytiä ei tuohon aikaan ollut mahdollista ottaa, VR antoi tytöille taksikortin, jolla kaksikko pääsi taksikyydillä huvipuistoon.

Ilkka Suksi kirjoittaa ymmärtävänsä, että tekniset ongelmat aiheuttavat joskus harmia. Tällä kertaa mahdollinen negatiivinen sattuma kääntyi VR:n henkilökunnan ansiosta positiiviseksi kokemukseksi, jonka tytöt oletettavasti muistavat vielä pitkään.

– Kun vahinko on sattunut sitä ei saa peruttua, mutta jälkihoidon voi hoitaa monella tapaa. Tytöt missasivat pari tuntia huvipuistoaikaa, mutta reissusta jäi varmasti parempi ja pidempi muisto, kuin normaalista, nappiin menneestä huvipuistoreissusta. Tytöt saivat suunnilleen tuntea itsensä kuninkaallisiksi hetken aikaa ja minuun pidettiin hyvin yhteyttä ja tiedotettiin koko ajan, kun asiaa hoidettiin.

Vuolaat kehut ja kiitokset

Suksi jakaa asianosaisille vuolaat kiitokset ja toivoo, että kaikille näkyvä Facebook-päivitys leviää mahdollisimman laajalle ja tavoittaa kaikki tyttöjä auttaneet.

– Suurkiitos VR:lle, erityisesti 31.7. IC23:n apulaiskonduktöörille ja sille ruskeatukkaiselle naiselle. Kiitos myös kaikille VR:n organisaatiossa jotka taustalla jollain tavoin vaikuttivat siihen, että tyttöjen huonosti alkaneesta huvipuistoreissusta tuli paras päivä ikinä. Tämän paremmin ei PR:ää voi mielestäni hoitaa, Suksi päättää.

VR vahvistaa tapauksen

VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilä vahvistaa tapauksen MTV Uutisille.

– Kyseinen ovi toimi vielä edellisellä asemalla normaalisti, mutta ei toiminut enää Härmän asemalla. Meillä on sellainen ohjeistus, että kun ovivika havaitaan, konduktööri merkitsee sen oven, jotta asiakkaat voivat ohjautua muille oville. Koska pysähdykset ovat lyhyitä, ovea ei pystytä tutkimaan matkan aikana, vaan vasta varikolla, Tyynilä sanoo.

Tyynilän mukaan ovet temppuilevat aina välillä. Hän kuitenkin kiittelee, että VR:n henkilökunta on ammattitaitoista ja tytöt saivat kaikesta huolimatta viettää ikimuistoisen päivän.

– Jos kyseinen konduktööri ei olisi kyennyt palaamaan tyttöjen kanssa Härmään, heille olisi esimerkiksi voitu antaa taksikortti tai oltu mahdollisesti yhteydessä seuraavan junan konduktööriin.  

– Yleensä näitä poikkeusluvalla tapahtuvia pysähdyksiä ei ole mahdollista kovin helposti tehdä, mutta tässä kohtaa olosuhteet oli kohdillaan ja arvioimme rataliikennekeskuksen avulla, että juna voi pysähtyä poikkeuksellisesti paluumatkalla Härmän pysäkillä.

Palvelujohtaja on iloinen ja kiitollinen positiivisesta palautteesta.

– Suuri kiitos tästä menee meidän mahtavalle henkilökunnalle ja olemme tästä myös heitä muistaneet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja