Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pohjalainen pannukakku yllättää: Oletko maistanut kropsua?

8:46Kropsua KoskenkorvallaKatso videolta, miten valmistuu pohjalainen perunakropsu!
Julkaistu 20.07.2025 09:42
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Halpa vs. kallis: Makumatkalla -sarjassa matkattiin Koskenkorvalle ja maisteltiin muun muassa vanhan emännän tekemää pohjalaista pannukakkua.

Halpa vs. kallis -sarjan kesäisellä Makumatkalla-erikoiskaudella reissataan perinneherkkujen perässä! Sarjasta tutut maistelijat Fanni ja Petra perehtyvät tällä kertaa läntisen Suomen monipuolisiin antimiin.

Halpa vs. kallis: Makumatkalla -sarjan näet Huomenta Suomessa ja MTV Katsomossa

Oletko maistanut kropsua?

Halpa vs. kallis Koskenkorva kropsu
Koskenkorvan vanha emäntä näytti perunakropsun valmistamisen salat.MTC

Makumatkan kolmannessa jaksossa matka jatkui Koskenkorvan kylään, jossa päästiin tutustumaan kunnon pohjalaiseen pannukakkuun, kropsuun.

Koskenkorvan Trahteerin vanha emäntä Päivi Koskenkorva näytti, miten tämä suussa sulava pannari oikein valmistetaan.

– Tehdään perunakropsua, Kun aamulla keitetään perunat ja tömpätään, niin koko päivä sitä voidaan imellyttää jauhoissa, Päivi Koskenkorva opasti. 

Miten kropsu valmistetaan,ja miltä se maistuu? Katso videolta Halpa vs. kallis: Makumatkalla -jakso.

Lue myös: Koskenkorvalla vai Koskenkorvassa? Testi paljastaa, osaatko oikeasti taivuttaa suomalaisia paikannimiä

Lisää aiheesta:

Klimppisoppaa vai piimävelliä? Ilmajoen perinneruoka jakaa taatusti mielipiteetLaihialla tehdään kaljasta velliä: "Kuka on tämänkin keksinyt?"Harva tuntee "raumalaisen sekasotkun" – oletko maistanut lapskoussia?Tempparit-Joni tunnetaan nykyään "Mr. Lihamuki juniorina" – paljastaa lahtelaisen mättöruoan taustatPärämäts märkänä? Tamperelaiset perinneruoat hämmentävätMikä hitsin hotsi? Hämeenlinnan "kansallisruoka" on monelle täysin tuntematon
Halpa vs. kallisRuokaPohjanmaaMaakunnatIlmajokiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Halpa vs. kallis
  • ti18:57
    Kuohuviini

    Suora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"

  • 25.11.19:02
    Jouluruoka

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • 9.11.08:44
    Ruoka

    Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä

  • 4.11.09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 29.10.08:23
    Ruoka

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti