Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pohjalainen pannukakku yllättää: Oletko maistanut kropsua?

8:46imgKatso videolta, miten valmistuu pohjalainen perunakropsu!
Julkaistu 20.07.2025 09:42
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Halpa vs. kallis: Makumatkalla -sarjassa matkattiin Koskenkorvalle ja maisteltiin muun muassa vanhan emännän tekemää pohjalaista pannukakkua.

Halpa vs. kallis -sarjan kesäisellä Makumatkalla-erikoiskaudella reissataan perinneherkkujen perässä! Sarjasta tutut maistelijat Fanni ja Petra perehtyvät tällä kertaa läntisen Suomen monipuolisiin antimiin.

Halpa vs. kallis: Makumatkalla -sarjan näet Huomenta Suomessa ja MTV Katsomossa

Oletko maistanut kropsua?

Halpa vs. kallis Koskenkorva kropsuKoskenkorvan vanha emäntä näytti perunakropsun valmistamisen salat.MTC

Makumatkan kolmannessa jaksossa matka jatkui Koskenkorvan kylään, jossa päästiin tutustumaan kunnon pohjalaiseen pannukakkuun, kropsuun.

Koskenkorvan Trahteerin vanha emäntä Päivi Koskenkorva näytti, miten tämä suussa sulava pannari oikein valmistetaan.

– Tehdään perunakropsua, Kun aamulla keitetään perunat ja tömpätään, niin koko päivä sitä voidaan imellyttää jauhoissa, Päivi Koskenkorva opasti. 

Miten kropsu valmistetaan,ja miltä se maistuu? Katso videolta Halpa vs. kallis: Makumatkalla -jakso.

Lue myös: Koskenkorvalla vai Koskenkorvassa? Testi paljastaa, osaatko oikeasti taivuttaa suomalaisia paikannimiä

Tuoreimmat aiheesta

Halpa vs. kallis