Kun elämä tuntuu vaikealta: 15 asiaa, jotka tuovat heti paremman mielen

Jokaisen elämään kuuluu niin ihania kuin ikäviäkin vaiheita. Vaikeina hetkinä avuksi voi kuitenkin ottaa helpot vinkit, joilla olo tulee heti paremmaksi.

Käyt sitten läpi vaikeaa vaihetta elämässäsi tai tunnet olosi vain väliaikaisesti väsyneeksi työmäärän keskellä, itseään voi huoltaa monin yksinkertaisin tavoin.

Seuraavan kerran, kun alakulo iskee, kokeile seuraavia vinkkejä. Buzzfeed listasi 15 vinkkiä, joiden avulla mieliala kohoaa hetkessä.

1. Juo lasi vettä

Nuutunut olo voi hyvinkin johtua nestehukasta. Huolehdi siis vedenjuonnista.

2. Petaa sänky

Vaikka arkisten asioiden hoito tuntuisi kuinka vaikealta, aloita jostain. Petaa esimerkiksi sänkysi. Nopeakin kodin siivous voi hyvin antaa lisää energiaa hoitaa muitakin asioita.

3. Käy suihkussa

Mikään ei rentouta niin kuin suihkussa käynti. Puhdas tukka ja hyvän tuoksuinen suihkugeeli saavat olon tuntumaan kuin uudesti syntyneeltä.

4. Syö hyvä välipala

Älä sorru roskaruokaan, vaikka olo olisikin apea. Nauti sen sijaan terveellinen välipala, joka antaa energiaa päivää.

5. Käy kävelyllä

Sisällä kököttäminen ei tee kenellekään hyvää. Raitis ulkoilma sen sijaan toimii luonnon omana piristeenä. Lyhytkin ulkoiluhetki, vaikka vaivaiset viisi minuuttia, ovat hyvä alku.

6. Vaihda vaatteet

Jos edessä on koko päivä kotosalla, pukeudu edes muuhun kuin kotiverkkareihin. Tai jos vastavuoroisesti olet viettänyt koko päivän epämukavissa vaatteissa, vaihda kotiin päästyäsi johonkin mukavampaan.

7. Vaihda maisemaa

Samat seinät alkavat helposti kyllästyttää, jopa ahdistamaan. Onko sinun mahdollista pitää töistä etäpäivää? Jos työskentelet tai opiskelet kotona, voisitko kokeilla tehdä töitäsi jostain viihtyisästä kahvilasta?

8. Soita ystävälle

Sosiaalinen media ei riitä sosiaaliseksi aktiviteetiksi. Soita jollekulle tutullesi ja pura päivän aiheita hänen kanssaan. Vielä parempi vaihtoehto on sopia treffit ja nähdä ystävää kasvotusten.

9. Tanssi niin kuin kukaan ei näkisi

Laita suosikkibiisisi soimaan ja pakota itsesi tanssimaan sen mukana. Oman olon voi myös pakottaa piristymään. Veri lähtee kiertämään ja fiilis nousee hetkessä.

10. Lähde liikkeelle

Liikunta on äärettömän hyvä keino ylläpitää positiivista energiaa.

11. Onnistu jossakin

Onnistumisen kokemukset ovat tärkeitä jokaiselle. Jos et saa niitä työssäsi tai arjessasi, keksi tekemistä, jossa voit onnistua. Se voi olla hyvin pientä: varaa aika pelkäämällesi hammastarkastukselle, vastaa sähköpostiin, joka on odottanut jo aivan liian kauan tai maksa laskut.

12. Paijaa eläimiä

Eläinten läsnäololla tunnetusti ihmistä rauhoittava vaikutus. Jos kotoasi ei löydy lemmikkiä, käy tervehtimässä ystäväsi koiraa tai silittämässä lähimmän maatilan asukkeja.

13. Tee lista tehdyistä töistä, älä tekemättömistä

Tekemättömien töiden listaus voi auttaa setvimään kiireisiä töitä, mutta jos sen lukeminen masentaa, kokeile tehdä lista jo tekemistäsi töistä.

14. Katso video, joka tuo hymyn huulille


Tiesitkö, miltä nukkuva jääkarhunpentu kuulostaa? Vastaus: todella suloiselta. Katso video yläpuolelta.

15. Anna itsellesi lupa olla surullinen

Joskus on hyväkin antaa itselleen lupa apeuteen. Välipäivä positiivisuudesta saattaa tehdä hyvää. Päivä sohvan pohjalla peiton alla voikin tuoda tarvittavaa lisätehoa koko viikkoon.

 

Lähde: Buzzfeed 

Lue myös:

    Uusimmat