Kultaisen Venlan napannut Maria Ylipää: "Naisille ei ole aina kiinnostavia rooleja tarjolla"

C Moren Aallonmurtaja-sarjassa näyttelevä Maria Ylipää palkittiin vuoden naisnäyttelijän Kultainen Venla -patsaalla.

Suomen tv-maailman parhaimmistoa palkittiin Kultainen Venla -gaalassa 12. tammikuuta. Parhaan naisnäyttelijän palkinnon nappasi C Moren Aallonmurtaja-sarjan Maria Ylipää. Perjantaina myös julkaistiin tieto, että rikossarja saa jatkoa. 

– Se oli niin mukava työ ja ihana tehdä. Ihanaa, että sarja saa jatkoa, nainen hehkutta.

Ylipää kokee, että pääsi vihdoin näyttämään kykynsä näyttelijänä.

– Vihdoin oli sellainen rooli missä pääsin näyttelemään kunnolla. Moniulotteinen naishahmo. Ristiriitainen ja lihaa luiden ympärillä. Tässä olen voinut ensimmäistä kertaa näyttää, että minkälaista näyttelijän potentiaalia on, hän kertoo.

Ylipään mukaan suomalainen elokuvatuotanto tarjoilee liian vähan kiinnostavia rooleja naisille. 

– Aina naisille ei ole kiinnostavia rooleja tarjolla. Leffabisnes tarjoaa kauhean kapeaa naiskuvaa, mutta myöskin kapeaa mieskuvaa. Stereotyyppisellä ja vanhanaikaisella rooleilla pelataan. Odotan, että yhä enemmän naiset tuottaa ja käsikirjoittaa ja ohjaa laaja-alaisia tarinoita, Ylipää kuvailee.

Ylipää näyttelee sarjassa Tuulaa, joka on yhdessä puolisonsa Upin (Turkka Mastomäki) kanssa rikollisliigan johtajapariskunta.

Aallonmurtaja saa jatkoa. Toinen tuotantokausi ilmestyy C Moren suoratoistopalveluun vuonna 2019.

MTV oli paikalla Kansallisoopperassa, kun Kultaiset Venlat jaettiin. Mitä on tapahtunut Vuoden esiintyjäksi ehdolla olleen Jaajo Linnonmaan pokaaleille? Katso haastattelu: 


Lue myös:

    Uusimmat