Mainos

Kuinka usein pitää treenata, jotta saa aikaan näkyviä tuloksia? Asiantuntija paljastaa

Tavoitteellinen treenaaminen vaatii säännöllistä liikkumista, mutta kuinka usein on oikeasti tarpeeksi?

Yhdysvaltalaisen Rutgersin yliopiston liikuntatieteiden laitoksen johtaja ja lääketieteen tohtori Shawn Arent kertoo Tech Insiderille, kuinka usein pitäisi oikein treenata.

Arentin mukaan ratkaisevat luvut viikoittaisten treenikertojen kohdalla ovat kaksi ja kolme: kaksi kertaa viikossa on nimittäin liian vähän. Sen sijaan treenaaminen kolme kertaa viikossa tuo näkyviä tuloksia suhteellisen nopeasti. Tärkeä, huomionarvoinen asia on myös se, että oman kuntotason parantuessa liikuntakertoja täytyy lisätä, jotta lihaskuntotaso voi jatkaa kehittymistään.

Vähän aikaa, kovemmat treenit?

Arent suositteleekin sovittamaan viikkoon 3–6 treenikertaa. Liikuntatieteilijän mukaan olisi kuitenkin hyvä tehdä jotain joka päivä. Sen ei tarvitse olla suurta ja aikaa vievää – tärkeintä on lähteä liikkeelle.

Arentilla on myös neuvo kaikille kiireisille, jotka väittävät, ettei heillä ole aikaa liikkua montaa kertaa viikossa: treenaa silloin kovempaa. Mikäli treeni on kovempaa, ei sitä jaksa, tai edes tarvitse jaksaa, tehdä niin kauaa.

Liikuntatieteilijän mukaan jokainen pystyy helposti löytämään jokaisesta päivästä 30–45 minuuttia, jonka voi käyttää liikkuen. Kyse on vain ajankäytöstä. Voisitko esimerkiksi vähentää ajan television katsomisesta? Todennäköisesti!

Arentin tärkein neuvo on kuitenkin suunnittelu: suunnittelethan jo valmiiksi kaiken muunkin kalenteriisi – miksi et siis myös liikuntaasi? ”En ole ehtinyt käydä kuntosalilla kahteen kuukauteen, koska olen ollut niin kiireinen” on Arentin mukaan tekosyy. Jos olet kahden kuukauden aikana ehtinyt ajallasi hammaslääkäriin ja sovittuihin tapaamisiin, ehdit kyllä myös treenaamaan.

Mikäli tekosyysi on, ettet yksinkertaisesti jaksa enää illalla töistä kotiin tultuasi lähteä liikkeelle, neuvoo Arent hoitamaan päivän liikunnan jo aamulla.

Video: Jumppa hoituu kätevästi myös työpäivän aikana!

Lähde: Tech Insider

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja