Mainos

Kuinka kovaa treenaat? Tuore tutkimus löysi yllättävän yhteyden liikunnan ja seksihalujen välillä

Tuore tutkimus paljastaa ilosanoman laiskoille miehille.

Jos olet mies, joka mieluummin kävelee sohvalta jääkaapille kuin tekee punnerruksia juoksulenkkien lomassa, sinulle on hyviä uutisia. 

Medicine & Science in Sports & Exercise -julkaisun maaliskuun numerossa julkaistu tutkimus on nimittäin löytänyt yhteyden miesten libidon ja treeniin käytetyn ajan välillä. Tutkimuksesta käy ilmi, että rennompi elämäntyyli voi merkitä nautinnollisempaa seksielämää.

Pohjois-Carolinan yliopiston tutkijat kysyivät yli tuhannelta osallistujalta heidän treeni- ja seksirutiinejaan. Miehiä pyydettin kuvailemaan liikunnallisuuttaan sekä treenien kestoa ja rankkuutta. Lisäksi miehet vastailivat kysymyksiin seksielämästään. 

Tämän jälkeen vastauksia vertailtiin.

The New York Times kertoo, että tutkimuksessa todettiin niiden miesten, joiden liikuntarutiinit olivat kohtalaisia tai kevyitä intensiteetiltään tai kestoltaan, raportoineen huomattavasti todennäköisemmin kohtalaisesta tai korkeasta sukupuolivietistä eli libidosta kuin miehet, joiden treenit olivat erityisen pitkiä tai intensiivisiä. Tämä piti paikkansa, vaikka tutkijat ottivat miesten iänkin huomioon.

Vaikka yhteys treenien ja libidon välillä oli selkeä, tutkimuksessa ei kuitenkaan saatu selvyyttä siitä, johtuuko alhaisempi libido nimenomaan kovista treeneistä. 

Tutkimusta johtaneen Anthony Hackneyn kyse voi olla siitä, että uuvuttavan treenin jälkeen sekä fyysinen väsymys että matalammat testosteronitasot vaikuttavat asiaan. Asiaa pohtivia Hackney kehottaa kokeilemaan, onko liikunnan määrän vähentämisellä vaikutusta seksihaluihin. 

***

2:18

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.