Mainos

Koululla varaudutaan evakuoitujen majoittamiseen

Uusi bussilasti on juuri saapunut Sydän-Laukaan koululle. Koulu on yksi Vihtavuoren evakuointipisteistä.

Koululla evakuoituja on vastaanottamassa Riikka Kangaskesti, Suomen Punaisen Ristin keräys- ja valmiuskoordinaattori. Kangaskesti on yksi kolmestakymmenestä SPR:n ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun vapaaehtoisesta, jotka ovat tulleet evakuoitujen avuksi.

Evakuoituja koululla on tällä hetkellä noin 70.

– Ihmiset ovat suhtautuneet hyvin rauhallisesti. Kaikki ovat odottavin mielin ja miettivät, miten kauan tämä kestää, Kangaskesti kertoo.

Koululla on varauduttu jo siihen, että evakkojärjestely jatkuu seuraavaan päivään.

– Juuri kävimme tarkastamassa, paljonko ihmisiä koulun liikuntasaliin mahtuisi majoittumaan patjoilla. Varautuminen on järkevää tässä vaiheessa, kun ei vielä tiedetä, mitä tulee tapahtumaan, Kangaskesti sanoo.

Kangaskestin mukaan evakuointi on sujunut rauhallisesti ja vapaaehtoisilla on ollut riittävästi aikaa hoitaa tarvittavat järjestelyt.

– Kouluhan antaa mahtavat tilat evakuointiin, koska erilaisia luokkatiloja on niin paljon ja ruokailu on helppo järjestää, Kangaskesti kehuu.

Puolenpäivän aikaan evakuoidut olivat päässeet koululla jo syömään.

Evakuoinnin ajan koululla päivystää myös sairaanhoitaja.

Vaikka evakuointipisteellä on tarjolla monenlaista apua, Kangaskesti vinkkaa kuitenkin, että omat päivittäin tarvittavat lääkkeet olisi hyvä pakata evakkoon lähteissä mukaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.