Mainos

Vihtavuorelainen: "Tässä ollaan uutisten varassa ja odotellaan"

Vihtavuoressa asuvan Helena Naukkarisen aamu meni uusiksi.

– Minun piti mennä kaupunkiin kymmenen yli yhdeksän. Vastaan alkoikin tulla Jyväskylän liikenteen evakuointibusseja, Naukkarinen kertoo.

Naukkarinen asuu vajaan parin kilometrin päässä ruutitehtaasta. Häntä ei oltu evakuoitu vielä puoli yhteentoista mennessä. Tieto on hänen mukaansa kulkenut radion ja television hätätiedotteiden välityksellä.

– Tässä ollaan uutisten varassa ja odotellaan, milloin joku tulee ovelle kolkuttelemaan.

Vihtavuoren tehdasalueella on sattunut 2000-luvulla muutamia räjähdyksiä. Tällaista tilannetta ei Vihtavuoressa ole kuitenkaan vielä nähty.

– Tämä on ihan outo tilanne. Hiukan pelottaa, myöntää Naukkarinen, jonka mies työskenteli ruutitehtaalla kahdenkymmenenviiden vuoden ajan.

"Jotenkin inhottava tunne"

Muutaman kilometrin päässä Vihtavuoren kylältä asuva Annika Lohva-Laitinen päätti lähteä poikansa kanssa pois kotoa. Muut viisihenkisen perheen jäsenet eivät olleet kotona. Poliisina työskentelevä mies on työvuorossa.

– Hän sanoi, ettei meillä olisi vaaraa, mutta jotenkin inhottava tunne, kun ei tiedä miten pahasti räjähtää, jos räjähtää.

Lohva-Laitinen muistelee, että tehtaalla on räjähtänyt ennekin. Hän kertoo heränneensä viime kerralla ikkunoiden helinään.

– Olikohan se joskus viime syksynä. Pelottavinta on se epätietoisuus, että miten pahasti voi räjähtää. Jos viime kerralla ikkunat helisi niin entä nyt sitten.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.