Mainos

Laukaan ruutitehtailla räjähdysvaara – lähitalot evakuoitu

Laukaassa Vihtavuoren tehdasalue on suljettu räjähdysvaaran takia.

Räjähdysvaaran on aiheuttanut Forcit-yhtiön jätesäiliössä tapahtunut kemiallinen reaktio. Ensimmäisten tietojen mukaan räjähdysaineen jätekonttiin on joutunut sinne kuulumatonta ainetta, joka on käynnistänyt reaktion.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan tilanne on vakava.

Alueella on kemianteollisuuden ja puolustusvälineteollisuuden rakennuksia, joissa valmistetaan muun muassa räjähteitä ja ammuksia.

Vartija havaitsi kierroksellaan tehdasalueen pihalla, että räjähdysainejätettä sisältävästä säiliöstä nousi höyryä. Pelastuslaitoksen mukaan säiliöön oli joutunut sinne kuulumatonta ainetta. Vielä ei ole tietoa, mitä ainetta jätesäiliöön on päätynyt.

Pelastuslaitos tarkkailee tehdasta edelleen.

– Olemme lähettäneet virka-apupyynnön puolustusvoimille. Saamme sieltä robotin, joka lähetetään kohteeseen tekemään mittauksia, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Hannu Kouhia.

Pelastuslaitos on varoittanut lähellä mökkeileviä ihmisiä tilanteesta ja tekee uhka-arviota asiantuntijoiden kanssa. Pari taloa on evakuoitu. Räjähdysvaarasta on annettu yleinen hätätiedotus radiossa, ja ihmisiä on kehotettu välttämään liikkumista alueella.

Uhkaava tilanne alkoi myöhään illalla, kun tehtaan jätesäiliössä tapahtunut kemiallinen reaktio aiheutti räjähdysvaaran. Tehtaan edustajat ja pelastusviranomaiset seuraavat tilannetta.

Vihtavuoren tehdasalueella on sattunut 2000-luvulla muutamia räjähdyksiä. Yksi ihminen kuoli vuonna 2002, kun ruutitehtaalla räjähti 20 kiloa puristimella ollutta ruutia.

Laukaan Vihtavuoren asukas sanoo, että alueen räjähdysvaara tuntuu käsittämättömältä. Sinikka Huikko asuu Vihtavuoressa noin 200 metrin päässä sulkualueelta.

Huikon mukaan ruutitehtaan vieressä asuvana on käynyt mielessä, että tehtaalla voi sattua jotain. Hän on kuitenkin ollut siinä käsityksessä, ettei tehtailla käsitellä enää erityisen vaarallisia alueita.

Huikkoa ei pelota asua Vihtavuoressa, sillä hänen mukaansa vaaratilanteita voi käydä missä vain.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.