Kotikisojen MM-sankari Kaapo Kähkönen hyppää Nuorten Leijonien kelkkaan finaalissa: "Häkkipäiden saaminen juhliin ainoa ongelma"

Kaapo Kähkönen oli yksi Suomen sankareista, kun Suomi juhli viimeksi maailmanmestaruutta kotikisoissa vuonna 2016. Minnesota Wildin farmijoukkueessa Iowa Wildissa pelaava maalivahti palasi muistoissaan muutaman vuoden takaisiin tunnelmiin, kun Nuoret Leijonat on eteni finaalivaheeseen. 

Kähkönen nousi Suomen ykkösveskariksi Veini Vehviläisen tilalle kesken kisoihin ja pelasi mitalipelit loistavasti. 

– Joo, ei siitä omasta mestaruudesta niin pitkää aikaa ole. Nyt on hyvä hypätä Suomen "bandwagoniin", Kähkönen naureskeli MTV Urheilulle.. 

Kähkönen tunnustaa, ettei hän ole nähnyt omien pelikiireidensä takia Suomen pelejä, vaikka hän onkin samalla mantereella. Kähkönen pelasi jo viidennen nollapelinsä AHL:ssä, kun Iowa voitti Rockfordin 3–0.

Finaalin hän kuitenkin aikoo katsoa, koska Iowalla on matkustuspäivä. 

– Voi kuvitella, ettei Suomen asetelma ollut helpoin Kanada-ottelun jälkeen. Kauhean tunnelatauksen jälkeen tuli vastaan altavastaaja Sveitsi, mutta hienosti pojat sen klaarasivat. 

Kähkösellä on selkeä viesti Nuorille Leijonille – nauttikaa ainutlaatuisesta finaalitunnelmasta. 

– Yleisö on varmasti Suomen puolella, koska kanadalaiset haluavat, että jenkit häviävät, Kähkönen muistitti. 

Suomen 2016 kotikisojen mestarijoukkue juhli kultaa muun muassa helsinkiläisessä hampurilaisravintolassa. Myöhemmin Nuoret Leijonat villitsivät kansanjuhlassa Mäntymäen kentällä

 – Eivätköhän pojat jotain keksi, vaikka he eivät heti torille pääsekään. Ainoa ongelma on saada häkkipäät mukaan kaikkiin paikkoihin, Kähkönen heittää ennen vaipumista virkistävään uneen. 


Lue myös:

    Uusimmat