Mainos

Kotiäidille paljastui äitiblogien pimeä puoli: "En aikonut kirjoittaa enää koskaan"

Kun melbournelaisäiti aloitti kirjoittamisen, lukijoina olivat lähinnä tuttavat. Yhden kirjoituksen myötä naisesta tuli julkisuuden henkilö, jota häiriköt piinasivat.

Usein blogeja lukiessa törmää mitä upeammin sisustettuihin koteihin, joissa lapset temmeltävät valkoisella sohvalla hymyillen. Kaiken glamourin takana on kuitenkin tavallisia ihmisiä, aivan tavallisine ongelmineen. Bloggaaminen tuo myös lisähaasteita, ei vain kultaa ja kunniaa.

Australialainen kotiäiti Chrisi Reardon, 28, kirjoitti pitkään blogiaan 75 seuraajalleen. Suurin osa lukijoista oli perhettä ja ystäviä, eikä Chrisin tarvinnut teeskennellä kirjoituksissaan mitään. Eräänä päivänä nainen kirjoitti blogiinsa syyllisyydentunnosta, jota tunsi antaessaan taaperonsa uppoutua piirrettyihin ja tarjotessaan lapselleen valmisruokaa.

– Kirjoitin postauksen ennen kaikkea kannustuspuheeksi itselleni muistuttaakseni itseäni siitä, että et voi joka päivä olla parhaimmillasi ja se on ihan hyväksyttävää, Chrisi kertoi Daily Mail Australialle.

Teksti, jonka nainen näpytteli kännykällään istuessaan pyjama päällä sohvalla väsyneenä, muutti kaiken. Yhtäkkiä seuraajien määrä nousi kuuteen tuhanteen ja Chrisin sähköposti täyttyi tuntemattomien viesteistä.

– Kuuluisat bloggarit halusivat tietää, miten onnistuin tavoittamaan niin paljon ihmisiä yhdellä kirjoituksella. He halusivat tietää, olinko maksanut jollekin siitä, Chrisi kertoo.

Lapsen kuvaa jaettiin väittäen hänen olevan jonkun muun lapsi

Vaikka ystävät ja perhe iloitsivat naisen yhtäkkisestä menestyksestä, Chrisi huomasi hämmentyneensä tilanteesta. Yhtäkkiä hänen elämäänsä seurasivat tuhannet tuntemattomat ihmiset. Sen sijaan, että Chrisi olisi kirjoittanut tekstejä kirjoittamisen ilosta, hän laski saamiaan tykkäyksiä ja lukijamääriä.

Chrisissa itsessään tapahtunut muutos ei kuitenkaan ollut pahinta, mitä tilanteesta seurasi. Eräs bloggaaja varasti Chrisin kirjoittaman tekstin julkaisten sen omanaan.

– Hän myös käytti poikani kuvaa, mikä oli aika shokeeraavaa, Chrisi huomauttaa.

Sen lisäksi naisen puhelimeen tulvi ilkeitä viestejä ja hänen ystävilleen soiteltiin kertoen valheita Chrisista.

Kaikki tämä sai nuoren äidin jättämään bloggaamisen täysin.

– En aikonut kirjoittaa enää koskaan.

Kotiäidillä on kannettavaan valtava vastuu

Chrisi on hiljalleen palaamassa blogikirjoittelun pariin. Tällä kertaa hän kuitenkin ymmärtää, miten hullu maailma netissä voi olla. Ja miten paljon valtaa suositulla bloggarilla on.

– Tavoitan sohvallani istuen yli viisi miljoonaa ihmistä. Se on mahtavaa, mutta myös todella pelottavaa. Suosion myötä tulee myös vastuu, Chrosi sanoo.

Nainen muistuttaakin, että suosiota ei saa käyttää vääriin tarkoituksiin, kuten kiusaamiseen. Ja että painaessaan ”julkaise”-nappia, jokainen tavallinen ihminen tekee itsestään mahdollisen julkisuuden henkilön, jonka mielipiteet eivät voi miellyttää kaikkia. Myös julkisuuden mukanaan tuomat negatiiviset puolet on oltava valmis kohtaamaan.  

***

Mitä on tubettaminen? Kuka sitä voi harrastaa? Nämä ja paljon muuta selviää Huomenta Suomen keskustelussa, kun aikuiset tubettajat pyörähtävät studiossa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.