Kotia kohti: Omakotitalosta pienempään luksusasuntoon

Kotia kohti -sarjan viidennessä jaksossa, maanantaina 22.4., Anu haluaa muuttaa suuresta omakotitalosta pienempään asuntoon. Miten muutto kerrostaloon onnistuu, ja mitä tehdään ylimääräiselle tavaralle? Entä miten sisustukseen tuodaan arjen luksusta?

Anun elämä omakotitalossa on käynyt työlääksi. Kotia kohti -sarjan viidennessä jaksossa Mira Kasslin ja Tea-Mariia Pyykönen etsivät Anulle ja hänen kahdelle koiralleen unelmakotia kerrostalosta luonnon läheisyydestä. Sisustamisesta nauttiva Anu haluaa säilyttää tyylinsä ja saada elämäänsä hieman ylellisyyttä.

Toiveena neliö Helsingistä

Anu on kyllästynyt hoitamaan yksin isoa taloaan ja etsii nyt 90-100 neliön kerrostaloasuntoa Helsingin Aurinkolahdesta. Uudessa kodissa tulisi ainakin olla autopaikan lisäksi iso makuuhuone, vieras/työhuone sekä upea pukeutumishuone. Budjetti uudelle kodille on 500 000 euroa.

Rahoitusneuvoja Mira Kasslin etsii Anulle kolme sopivaa kohdetta, joista Anu pääsee valitsemaan suosikkinsa. Vaikka unelma-asunnon hinta saattaa olla pilvissä, Mira vinkkaa, ettei korkealta tuntuvaa hintapyyntöä kannata pelästyä.

– Koskaan ei voi tietää, kuinka kiire myyjällä on päästä eroon asunnostaan. Hinta voi tippua yllättävänkin paljon, kun kyse ei ole uudistuotannosta ja myyjänä on ykstityinen henkilö.

Vanhat huonekalut kiertoon

– Jos kotia voi kutsua harrastukseksi, se on sitä minulle. Olen koti-ihminen ja minulla löytyy aina jotain väkerrettävää, sisustamisesta ja ruoanlaitosta innostunut Anu kertoo.

Koska uusi koti on huomattavasti vanhaa pienempi, Anulla on edessään inventaario. Osa tavaroista myydään ja osa kierrätetään muuttofirman kierrätyspalvelun avulla.

– Sellaista kartanoa ei ihan hevillä löydy, jonne kaikki astiat mahtuisivat. Olen niitä aika kova haalimaan, Anu naurahtaa.

Moderni ja romanttinen sisustus

Sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykösen haasteena on valita Anun entisestä asunnosta mukaan sisustuselementtejä ja antaa vanhoille kalusteet kerrostaloasunnossa uusi elämä.

Vanhasta kodista viedään uuteen rauhallinen ja harmoninen värimaailma, mutta romanttista sisustusta modernisoidaan. Tea-Mariaan mukaan sisutus on hyvä luoda eri tyylejä yhdistelemällä.

– Onneksi minun ei tarvinut kaikista romanttisista tavaroita luopua, sillä sydämessäni asuu jonkinasteinen romantikko. Niitä saatiin ihanasta yhdisteltyä modernin kanssa, Anu kehuu nähtyään lopputuloksen.

Katso miten muutto omakotitalosta pienempään asuntoon onnistuu ja miten vanhat kalusteet löytävät kodissa uuden elämän.. Kotia kohti AVAlla maanantaina klo 21.00

Kotia kohti AVAlla maanantaisin klo 21

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja