Kostea tammikuu vai vuosi ilman uusia vaatteita? Tässä ovat parhaat Facebook-haasteet 2015

Mark Zuckerbergkin tekee sitä, mikset siis sinä? Osallistu uudenvuodenhaasteeseen!

Haasteet ovat Facebookissa suuri hitti. Jopa palvelun kehittäjä Mark Zuckerberg aikoo osallistua vuoden 2015 aikana johonkin haasteeseen.

Zuckerberg kysyi 31.12.2014 julkisessa statuksessaan, millaiseen haasteeseen hänen pitäisi osallistua. Miehelle on ehdotettu muun muassa seuraavia tempauksia: 

  • Juttele joka päivä jonkun tuntemattoman kanssa
  • Ala kasvissyöjäksi
  • Tutustu ”taviksen” työhön: mene yhden työvuoron ajaksi hommiin kahvilaan tai talonmieheksi
  • Lue yksi kirja joka kuukausi
  • Lue raamattu
  • Opettele tanssimaan
  • Osallistu muslimien juhlapäiviin vuonna 2015

Zuckerbergin jalanjäljissä suosittelemmekin helppoa SoMe-elämänmuutosta kaikille.

Jos kuitenkin haluat haastaa itsesi välittömästi, pohjoisamerikkalainen The Body by Vi yrittää yhteistreenin maailmanennätystä 3.1.2015 kello 12.00. Valitettavasti osallistuminen edellyttää matkustamista yhteen niistä kaupungeista, joissa haastetta suoritetaan. Nyt äkkiä varaamaan lentoja esimerkiksi Iso-Britanniaan, Alankomaihin tai Irlantiin!

Jos lentolipun ostaminen ei kuitenkaan innosta, tässä Facebook haasteet, joihin voit osallistua kotoasi poistumatta.

Facebook-haasteet 2015

Vegaanihaasteessa ollaan tammikuun ajan vegaanina. ”Saat halutessasi tukihenkilön, vegaanituutorin, joka opastaa sinua ja vastaa kysymyksiisi. Siirtymällä kasvisperäiseen ruokavalioon edes kuukaudeksi autat niin eläimiä, ympäristöä kuin terveyttäsikin”, haaste lupaa.

Vegaanihaasteen vastakohdaksi on luotu lihansyöntihaaste. Sen nimi on ”kasvissyöjät syömään lihaa, maaliskuu 2015”.

Jos et jaksa osallistua kuukauden mittaiseen haasteeseen, viikon mittainen mehu-detox voi olla juuri sinulle.

Karkinsyönnin lopettamiselle on oma, joskin salainen ryhmä. Ryhmän ideana on olla sata päivää ilman karkkia.  ”Kun kerran Nykäsen Matti aikoo olla 100 päivää ilman alkoholia, niin kyllä minäkin pääsen irti tästä jatkuvasta suklaan ja muun makean mussutuksesta. Lähdettekö mukaan 100 päivän haasteeseen, kaverit?” tapahtumassa mietitään.

Samaan pyrkii vähäsokerinen tammikuu -haaste. ”Osallistumisella saattaa olla sekä mieltä kirkastavia että vartaloa solakoittavia vaikutuksia”, tapahtuma varoittaa.

Tippaa vai ei?

Tipallinen tammikuu pyrkii myös niin sanotusti kosteaan elämään. ”Tammikuussa juodaan sitten joka päivä! Nimittäin vettä ja paljon juodaankin. Viralliset veden päiväsaantisuositukset lienevät jossain 1-1,5 litran kieppeillä, mutta liikkuvalle/laihduttavalle ihmiselle ehdotellaan kolmenkin litran vuorokausiannosta”, tapahtumassa sanotaan.

Kostea tammikuu -haasteessa ei nautiskella vedellä, vaan viinillä –kohtuullisesti. Tapahtuman mukaan perinteinen tipaton tammikuu on vanhanaikainen trendi, ja tammikuussa tulisikin nauttia alkoholia kohtuullisesti.

Nyt loppuu stressaaminen

Vuosi ilman uusia vaatteita -haasteessa ei olla alasti, vaan shoppailulakossa vaatteiden osalta. ”Jos ei ole vielä mukana haasteessa, niin nyt on hyvä hetki tehdä hyvä uudenvuodenlupaus ja viettää vuosi ilman uusia vaatteita. Ja haastaa kaveritkin mukaan”, tapahtuma kannustaa. 

Jos luovuus on enemmöän sinun juttusi, ei huolta: huhtikuuhun asti kestävässä Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä -tapahtumassa kirjojen kansista peitetään muutama kirjain, jolloin kirjan nimi muuttuu. Tulokset ovat yleensä hersyvän huvittavia.

Entä miten olisi keveämpi elämä, siis henkiseltä kantilta? Huolettomassa huhtikuussa lopetetaan turha stressaaminen. Jos et jaksa odottaa huhtikuulle, tammikuun hyvinvointikalenterissa tehdään päivittäin hyvää. ”Tarjoamme jokaiselle kuukauden 31 päivälle oman pienen ja helposti toteutettavan tehtävän. Tehtävien teemat liikkuvat hyvinvoinnin eri osa-alueilla: lepo, ravinto, liikunta ja henkinen hyvinvointi”, tapahtumassa kuvaillaan. 2.1. tehtävä on juoda päivän aikana vähintään kahden litran verran vettä.

Ystävänpäivänä voit parantaa maailmaa Hyvien Uutisten Päivä -haasteessa. Ideana on julkaista tuona päivänä vain "hyviä, ihania, kauniita, mukavia ja hauskoja uutisia".

Politiikkaakin löytyy. T-TIPitön tammikuu 2015 -tapahtumassa vastustetaan vapaakauppasopimusta. ”T-TIPittömän tammikuun aikana edistetään kriittistä keskustelua EU:n ja USA:n välisestä vapaakauppasopimuksesta. Osallistujat lupaavat piristää Facebook-kavereitaan päivittäin yhdellä TTIP-aiheisella päivityksellä”.


Mihin haasteeseen sinä aiot osallistua?

Lue myös:

    Uusimmat