Mainos

Korkeampi älykkyysosamäärä ja parempi huumorintaju – näin sisarukset vaikuttavat elämääsi

Tutkijat ovat löytäneet useita hyötyjä sisarusten olemassaolosta. Sisarukset voivat vaikuttaa niin älykkyyteemme kuin terveyteemmekin. 

Sisarukset voivat olla ärsyttäviä, mutta rakastat heitä silti. Lukuisat tutkimukset ovat selvittäneet sitä, millä eri tavoilla sisarukset vaikuttavat elämäämme.

Oletko esimerkiksi koskaan tullut ajatelleeksi, että syntymäjärjestyksellä voi olla vaikutusta älykkyysosamääräämme? Aika ihmeellistä, eikö totta? 

1. Nuorilla sisaruksilla parempi huumorintaju

Chicagolaisessa yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan nuoremmat sisarukset omaavat erittäin hyvän huumorintajun. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että vanhimmat sisarukset joutuvat usein ottamaan vastuullisen roolin nuorempien sisarusten ottaessa samaan aikaan rennommin. 

2. Syntymäjärjestys vaikuttaa parisuhteeseen

Kovin moni ei taatusti ole tullut ajatelleeksi, että syntymäjärjestys voi vaikuttaa myös kumppanin valintaan. Eräässä tutkimuksessa selvisi, että ihmiset tuntevat useimmiten vetoa saman syntymäjärjestyksen omaaviin henkilöihin. Esimerkiksi vanhimmat lapset tuntevat vetoa toisiinsa. Päteekö tämä myös sinuun?

3. Sisaruksen kanssa kasvaneet miehet parempia flirttailijoita

Pienessä tutkimuksessa on saatu selville, että vanhemman sisaruksen kanssa kasvaneet miehet keskustelevat naisten kanssa jopa kaksi kertaa kauemmin kuin ilman sisarusta kasvaneet. Lisäksi he kysyivät naisilta enemmän kysymyksiä ja pitivät katsekontaktin paremmin keskustelun aikana.

4. Kuopuksilla parempi mielenterveys

Brittitutkimuksen mukaan syntymäjärjestyksellä voi olla vaikutusta myös mielenterveyteen. Tutkimus antaa hyviä uutisia kuopuksille, sillä tutkimuksessa todettiin, että vanhemmat sisarukset vaikuttavat mielenterveyteen positiivisemmin kuin nuoremmat sisarukset. Ehkä vanhimmat lapset ovat menettäneet mielenterveytensä nuorempia sisaruksia vahtiessaan.

5. Vanhemmilla sisaruksilla korkeampi älykkyysosamäärä

Norjalainen tutkimus antaa sen sijaan hyviä uutisia vanhemmille sisaruksille. Tutkimuksen mukaan vanhemmilla sisaruksilla on nimittäin hieman korkeampi älykkyysosamäärä kuin pikkusisaruksillaan. Tutkimuksessa kuitenkin selvisi, että nuoremmat sisarukset voivat heikentää isosiskojensa tai -veljiensä älykkyyttä. Tässä taas yksi uusi syy syyttää pikkusisarusta.

6. Perheen nuorimmat muita lyhempiä

Nuorimmat sisarukset ovat brittitutkimuksen mukaan keskivertoa muuta sisarusparvea lyhyempiä. Tämä tuli ilmi erityisesti nelilapsisissa perheissä, joissa nuorin sisarus oli keskimäärin 2,5 senttiä saman ikäisiään lyhyempiä. 

Video: Näillä sisaruksilla on yhteinen harrastus – laskettelu bikineissä.

1:06

Lähde: Techinsider

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.