Kommentti: Venäjää ei saa aliarvioida!

2:05

Kisaisäntä avasi eilen MM-taipaleensa komealla voitolla Saudi-Arabiasta. Venäjää on mollattu liikaakin, kirjoittaa MTV Sportin Timo Innanen Pietarista.

Video: Venäjä hullaantui MM-kisojen avausvoitosta.

Ihmettelin ennen MM-lopputurnausta useaan otteeseen sitä, kuinka totaalisen surkeaksi Venäjän maajoukkue mediassa maalattiin. On totta, ettei Saudi-Arabia ollut vielä kummoinen mittari isännille avausottelussa, mutta siitä huolimatta murskavoitto antoi välittömästi vastauksen siihen, että nykyryhmässä on – varsinkin kotiyleisön edessä – paljon potentiaalia.

Esimerkiksi eurooppalaisten huippuseurojen kiikarissa oleva Aleksandr Golovin on keskialueen helmi, joka on valmis jo kantamaan ryhmäänsä. Muutenkin kokenut ryhmä saa kotiyleisöstään valtaisan edun, jonka merkitystä ei saa aliarvioida tippaakaan.

Tiistaina Pietarissa Venäjä punnitaan toki vasta toden teolla, kun vastaan asettuu Egypti.

Kotijoukkueen etuna on kuitenkin kokemuksen lisäksi tietynlainen paineettomuus. Tyylikkään avausvoiton myötä kuppi on kallistunut jo uhkien sijasta mahdollisuuksien suuntaan. Hulppealla ja maailman moderneimmalla jalkapallostadionilla tullaankin näkemään melkoinen kansanjuhla, jossa Egyptiltä vaaditaan nappionnistumista. Ärsytettynä ja nälkäisenä karhu on vaarallisimmillaan.  

Alapuolen videolla kooste Venäjä–Saudi-Arabia-ottelusta.

6:34

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja