Mainos

Kolmen lapsen äidin pitkä tie ylipainosta fitness-kisoihin: "Haluan olla vahva vielä 70-vuotiaana"

Vuosikymmeniä ylipainon ja syömishäiriöiden kanssa kamppaillut äiti löysi viimein tasapainon. Nyt hän kilpailee bikini fitness-kisoissa. 

Tälle kolmen lapsen äidille bikineihin pukeminen merkitsee nykyisin enemmän kuin pelkkää kaunista pintaa. Kanadalainen Gillian Faith nimittäin tietää miltä tuntuu, kun oma keho ei tunnu hyvältä. Hän on kamppaillut toista vuosikymmentä niin ylipainon kuin laihuushäiriöidenkin kanssa.

Nyt keski-ikäisena nainen kertoo kuitenkin löytäneensä viimein tasapainon itsensä kanssa. 

Lapset ja työ menivät terveyden edelle 

Faith on kamppaillut painonsa kanssa siitä lähtien, kun hän tuli ensimmäisen kerran raskaaksi ollessaan vasta 20-vuotias. Hän kertoo ryhtyneensä syömään raskauden aikana kirjaimellisesti kahden edestä, eikä pitänyt itsestään huolta. Huonot tavat jatkuivat vielä synnytyksen jälkeenkin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– En pitänyt outona käyttää äitiyshousuja ja -rintaliivejä. En välittänyt, minkä kokoinen olin. Ajattelin, että teen töitä ja minulla on vauva. Ne ovat prioriteettini, Faith kertoo ajasta lapsen saannin jälkeen. 

Toisen lapsen syntymän jälkeen Faith kuitenkin heräsi omaan huonoon oloonsa vaa’an näyttäessä sata kiloa. Vaikean raskauden ja eron jälkeen jokin hänen päässään naksahti.

– Kun ymmärsin, että joutuisin kasvattamaan lapset yksin, aloin opiskella asioita ravitsemuksesta.

Päätös kuntokuurille ryhtymisestä oli kuitenkin viedä naisen sairaalaan. 

Treeniä 6 kertaa viikossa ja unta 10 tuntia yössä 

Yhtäkkinen kiinnostus ruokavaliota ja liikkumista kohtaan meni kuitenkin nopeasti liian pitkälle, ja pian ylipaino vaihtui anoreksiaan ja bulimiaan. Oksentaminen, ahdistus ja hiustenlähtö tulivat osaksi naisen jokapäiväistä elämää. 

Rankkojen kokemusten jälkeen lähes koko nuoruutensa syömisen kanssa kamppailut nainen löysi kuitenkin viimeinen tasapainon syömiseen.

Nykyinen ruokavalio eroaakin rutkasti entisistä pikaruoan täyttämistä aterioista. Hän kertoo välttelevänsä gluteenia, maitotuotteita, soijaa kahvia ja viiniä. Faith nukkuu lisäksi kymmenen tuntia yössä ja harjoittelee kuusi kertaa viikossa. Kaikki tämä tähtää kauniin ulkonäön sijaan yhteen asiaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Annan keholleni polttoainetta. Haluan olla vahva vielä 70-vuotiaana.

Nyt neljäkymppisenä Faith painaa 50 kiloa vähemmän kuin 20 vuotta sitten, ja mikä tärkeintä: hän voi paremmin kuin koskaan.

Kisalavalle hankkimaan itseluottamusta 

Tasapainon löydyttyä nainen päätti nousta ystäviensä kannustamina kisalavoille kilpailemaan bikini fitness-kisoihin. Ajatus bikineissä kulkemisesta yleisön edessä sai Faithin tuntemaan aluksi kauhua, mutta pian hän kuitenkin huomasi, että itseluottamus on erittäin tärkeä osa lajia.

– Kyse on luottamuksesta, jonka rakentamiseen meni 11 vuotta. Opettelen sitä edelleen, Faith toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vuonna 2013 nainen nousi ensimmäisen kerran kisalavalle, eikä se jäänyt hänen viimeiseksi kerrakseen. Faith kertoo rakastavansa kisoja, sillä siellä yleisö näkee hänet paljaana, juuri sellaisena kuin hän on – aina lihaksista raskausarpiin.

Video: Katso videolta suomalaisen Lotan inspiroiva matka fitness-lavoille. 

6:30

lähde: People 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.