Kolmea poliisia syytetään 27-vuotiaan miehen kuolemasta Ranskan mellakoissa

Ranskassa kolmea poliisia vastaan on nostettu syyte 27-vuotiaan miehen kuolemasta aiemmin tänä kesänä, syyttäjät kertovat.

Syyttäjien mukaan miehen rinnasta löytyi ruumiinavauksessa jälkiä, jotka sopivat poliisin yleisesti käyttämään ammukseen. Kolmea poliisia syytetään aseellisesta väkivallasta, joka tahattomasti aiheutti kuoleman.

Mies kuoli heinäkuun alussa sen jälkeen, kun oli tuntenut olonsa huonovointiseksi skootteria ajaessaan. Syyttäjät ovat sanoneet pitävänsä todennäköisenä, että miehen kuolema johtui ammuksen aiheuttamasta rintakehään kohdistuneesta voimakkaasta iskusta.

Syyttäjänvirasto kertoi myös, että kuollut mies oli saattanut olla osallisena kenkäkaupan ryöstössä kaupungissa ja että poliisi ajoi häntä takaa sen jälkeen.

Kun hän ajoi jalkakäytävällä poliisin ohi, ammus osui mieheen. Toinen ammus osui hänen skootteriinsa.

Mies jatkoi ajamista mutta sai myöhemmin sydänkohtauksen ja kuoli, syyttäjät sanoivat.

Kuolemantapaus on ainut, jonka tiedetään tapahtuneen Ranskan levottomuuksissa kesäkuun ja heinäkuun vaihteessa.

Mellakat alkoivat 17-vuotiaan kuolemasta

Viime kuussa 22-vuotiaalta mieheltä jouduttiin poistamaan osa kallosta sen jälkeen, kun joukko poliiseiksi epäiltyjä miehiä pahoinpiteli häntä ja ampui häntä heinäkuussa. Neljää marseillelaista poliisia syytetään tapauksesta. Yksi poliiseista vangittiin tutkinnan ajaksi, mikä on aiheuttanut valtavaa vastustusta Ranskan poliisissa.

Poliisit eri puolilla maata jäivät joukoittain sairauslomalle protestina pidätykselle. Tuomioistuin kuitenkin hylkäsi heidän valituksensa poliisin pidätyksestä.

Ranskan mellakat sytytti alun perin poliisin ampuman 17-vuotiaan nuoren kuolema Pariisissa. Versailles'n tuomioistuin sanoi torstaina pitävänsä voimassa aiemman päätöksensä pitää nuoren taposta epäilty poliisi vangittuna.

Ranskalaista poliisia epäillään teinin ampumisesta – kohtalokas liikennepysäytys tallentui silminnäkijävideolle 0:47
Katso myös: ranskalaista poliisia epäillään teinin ampumisesta – kohtalokas liikennepysäytys tallentui silminnäkijävideolle

 

Lue myös:

    Uusimmat