27-vuotias löydettiin kuolleena – Ranskassa tutkitaan, kuoliko mies poliisin kumiluotiin

Tutkija arvioi Ranskan mellakoita – "Muistuttavat vuoden 2005 tapahtumia" 16:47
Tutkija arvioi Ranskan mellakoita: "Muistuttavat vuoden 2005 tapahtumia"

Viranomaiset tutkivat Ranskan toiseksi suurimmassa kaupungissa Marseillessa kuolemaa, jonka saattoi aiheuttaa poliisin ampuma kumiluoti.

Skootteria ajanut 27-vuotias mies löydettiin kuolleena lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kaupungin syyttäjät kertovat. Hänen uskottiin saaneen sydänkohtauksen.

Nyt syyttäjä kertoo avanneensa tutkinnan kuolemasta, johon liittyy aseen käyttö ja flashball-nimellä tunnettu poliisien käyttämä kumiluotiammus.

Jos kuoleman syy vahvistetaan, kuolema olisi ensimmäinen reilun viikon kestäneisiin mellakoihin liittyvä. Mellakat sytytti kesäkuun lopussa poliisin ampuman nuoren kuolema Pariisissa.

 

Turvallisuusjoukkoja syytetään väkivallasta Koillis-Ranskassa

Koillis-Ranskassa perhe on tehnyt viime viikolla valituksen, jossa syytetään turvallisuusjoukkoja tahallisesta väkivallasta, jonka takia perheen 25-vuotias poika taistelee hengestään sairaalassa.

Järjestyksenvalvoja Aimene Bahouh ajoi ikkuna auki matkalla töiden jälkeen huoltoasemalle, kun hän sai ammuksen päähänsä, perheenjäsen kertoi AFP:lle.

Sukulainen ja perheen lakimies sanoivat, että Ranskan poliisin erikoisjoukot (Raid) olivat ampuneet "papupusseina" tunnetuilla ammuksilla sen jälkeen, kun mellakoitsijat olivat heittäneet heitä kivillä. Poliisin toimia valvova sisäinen yksikkö tutkii tapausta.

Myös merijalkaväen sotilaiden toimia tutkitaan

Puolustusministeriö kertoi keskiviikkona, että merivoimat tutkii väitteitä, joiden mukaan naamioituneet merijalkaväen sotilaat kävivät käsiksi mellakoitsijoihin läntisessä Lorientin kaupungissa.

Paikalliset tiedotusvälineet julkaisivat perjantai-iltana kuvia huppuihin ja naamioihin pukeutuneista mellakoiden vastustajista, jotka hakkasivat ja ottivat kiinni epäiltyjä häiriköitä kaupungissa.

Sanomalehti Ouest-France julkaisi 25-vuotiaan asevoimien jäsenen haastattelun, jossa tämä kertoi menneensä 30 kollegansa mukana tukemaan poliiseja.

Ranskan tilanne rauhoittumaan päin

Tiistain ja keskiviikon välinen yö oli toinen peräkkäinen yö, joka oli enimmäkseen rauhallinen, tiedotti Ranskan sisäministeriö. Koko maassa tehtiin ainoastaan 16 pidätystä liittyen levottomuuksiin. Muutos on huomattava, sillä perjantain ja lauantain välillä pidätyksiä tehtiin 1 300.

Sisäministeri Gerald Darmanin antoi mielenilmausten aiheuttamista tuhoista tietoa ranskalaisille senaattoreille. Mellakoiden aikana on sytytetty noin 23 000 tulipaloa ja 273:lle turvallisuusjoukkojen rakennukselle on tehty vahinkoa. Yli 3 500 ihmistä oli pidätetty. Heidän keski-ikänsä on 17 vuotta.

– Tilanne on rauhoittumassa valtakunnallisesti, mutta pysymme erittäin valppaina tulevina tunteina ja päivinä, Darmanin sanoi.

Juttua päivitetty kello 11.00: Lisätty tietoa.

Lue myös:

    Uusimmat