Kokkisodan neljännessä jaksossa keittiön valaisevat Marco Bjurström ja Arja Koriseva – katso tästä jakson herkulliset reseptit!

Kokkisota riemastuttaa ruuanlaiton ja huulenheiton ystäviä uusin jaksoin.

Kokkisodan keittiön valolla täyttävät koreografi-tanssija Marco Bjurströmsekä laulajaArja Koriseva. Kokkeina Harri Syrjänen jaKape Aihinen.

Marco tuo Harrin kokattavaksi mielestään pelottavan kalan ja Kapen keittiössä Arja intoutuu laulamaan. Touhu on niin vauhdikasta, että laastariakin tarvitaan!

Kokkien pikatehtävä

Pikatehtävän raaka-aineet:

– fetajuusto

– pätkä lauantaimakkaraa

– paseerattu tomaatti

– riisinuudelit

– pihvitomaatti

– purjo

– perusraaka-aineet

Vihreä keittiö / Harri

Makkara-nuudelihampurilainen

Viipaloi 2 siivua makkarasta. Paista makkarat pannulla ja liekitä ne brandylla.

Siivuta purjo ja paista pannulla oliiviöljyssä jättäen sen vähän rapeaksi. Mausta suolalla, sitruunamehulla, hunajalla ja savupaprikalla.

Paista pihvitomaattisiivu pannulla.

Keitä riisinuudelia 4 minuutin ajan. Valuta nuudeli siivilässä.  Rakenna nuudelista pannulla hampurilaisen pohja ja kansi ja paista ne oliiviöljyssä.

Asettele lautaselle nuudelipohja ja kasaa sen päälle makkaraviipaleet, purjoa ja tomaattia ja laita nuudelikansi päälle.

Uunifeta-nuudeli

Pilko feta- ja tomaattipaloja ja mausta ne uunivuoassa oliiviöljyllä, timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla. Laita vuoka uuniin 10 minuutin ajaksi. Kypsytä riisinuudeli keittämällä sitä 4 minuuttia. Sekoita sulanut feta nuudelien kanssa ja tarjoile tuoreiden yrttien kera.

Punainen keittiö / Kape

Makkaratorni ja Dijon-kermassa haudutettua nuudelia

Keitä riisinuudeli.

Kuullota purjosuikaleita öljyssä ja lisää tomaattia ja kermaa ja keitä kasaan. Mausta Dijon-sinapilla. Hauduta riisinuudeleita hetki kermakastikkeessa ja nosta ne lautaselle.

Paista grillipannulla tomaatti- ja makkarasiivu.

Asettele grillattu tomaattisiivu lautaselle nuudelin päälle ja sen päälle makkara. Koristele tuoreilla yrteillä ja murenna päälle fetajuustoa.


Päätehtävä vihreä keittiö Harri ja Marco Bjurström

Raaka-aineet

– turskafilee

– halloumi

– purkki nötköttiä

– pinaatti

– pistaasipähkinöitä

– omena

– shampanja

– perusraaka-aineet

Shampanja-voikastikkeessa haudutettua turskaa

Laita voikastike aluille lämmittämällä shampanjaa kattilassa. Keitä shampanja ja lisää siihen voinokare ja loraus kermaa. Kun voi pehmenee ja kuohkeutuu liemessä, vatkaa sekaan uusi nokare.
Keitä miedolla lämmöllä ja vatkaa jatkuvasti ja lisää edelleen uusia voinokareita sitä mukaa, kun edellinen on sulanut kastikkeeseen. Jatka voin lisäämistä, kunnes kastike on halutun paksuista. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.

Käytä pinaatinlehdet 20 sekunnin ajan kuumalla pannulla. Kääntele pinaattia ja lisää suola ja pippuri.

Laita turskafile kattilaan voikastikkeeseen kypsymään 10 minuutin ajaksi.

Annostele pinaatti lautaselle. Laita turska pinaatin päälle ja kaada voikastike sen päälle.

Turskaa ja omena-perunarösti

Raasta omenasta ja perunasta raastetta (omenaa 30 % ja perunaa 70 %). Muotoile omena-perunaraaste letuksi pannulle ja paista voissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata uuninkestävälle pannulle voita ja pistä turskapala nahkapuoli alaspäin ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kala 250-asteeseen uuniin kypsymään 18 minuutin ajaksi.

Paahda kuorittuja pistaasipähkinöitä pannulla.

Asettele turskapala röstin päälle lautaselle ja ripottele päälle paahdettuja pistaasipähkinöitä.

Nötkötti-pyttipannu

Keitä perunapaloja suolalla maustetussa vedessä. Pilko punasipuli ja kuullota se voissa pannulla. Lisää pannulle perunat ja nötkötistä paloja. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä perinteinen uppomuna väkiviinaetikalla maustetussa vedessä.

Halloumimuhennos

Hauduttele halloumipalasia kermassa, jugurtissa ja pinaatinlehdissä. Mausta kuminalla, korianterilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla

Omena-halloumi-jälkkäri

Leikkaa halloumista ja omenasta viipaleita. Karamellisoi omena pannussa voilla ja hunajalla. Lisää loraus brandya ja liekitä. Ota halloumiin väriä grillipannulla. Laita pannulle halloumin alle leivinpaperi, jotta juusto ei sula pannuun.

Asettele omenaviipaleet ja halloumit vuorotellen kerroksittain lautaselle. Kaada omenien liekityspannulta hunaja-voi-brandy-seos jälkiruuan päälle.

Päätehtävä punainen keittiö, Kape ja Arja Koriseva

– jättikatkaravut

– hirven sisäfile

– leipurin varrasleipä

– tuore kurkuma, tuore inkivääri

– mango

– leivontasuklaa

– shampanja

– perusraaka-aineet

Jättikatkarapuchevice

Kuori rapu ja poista suoli. Hienonna rapu, mango ja punasipuli kulhoon. Lisää sekaan sitruunamehua, raastettua kurkumaa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja sekoita. Anna rapu-mango-punasipuli-kuutioiden tekeytyä vähintään 10 minuutin ajan ennen tarjoilua.

Hirvilautanen

Valmista hirvi kolmella eri tapaa. Valmista tartar viipaloimalla hirven sisäfileestä pieniä kuutioita ja marinoimalla liha Dijon-sinapilla ja worcester-kastikkeella. Paista osa lihasta pannulla vaahtoavassa voissa ja grillaa loput grillipannulla mediumiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pistä lihat folioon vetäytymään 10 minuutiksi ja viipaloi juuri ennen tarjoilua.

Annostele lautaselle ja lisää lihojen päälle grillatut perunaviipaleet. Koristele tuoreilla yrteillä.

Rapukerma

Paista ravunkuoret pannulla ja liekitä brandyssa. Siirrä ravunkuoret kattilaan, lisää vettä, raastettua inkivääriä, raastettua kurkumaa, suolaa ja pippuria. Keitä ravunkuoria 10 minuutin ajan ja siivilöi liemi talteen. Lisää liemeen kerma ja keitä kasaan. Mausta lorauksella shampanjaa.

Leikkaa varrasleivästä viipale ja grillaa se grillipannulla runsaassa oliiviöljyssä.

Paista katkarapu pannulla.

Asettele rapukerma kulhoon ja pistä sekaan paistettu katkarapu ja koristele tuoreilla yrteillä. Nauti leipää kermaan kostuttamalla.

Suklaamousse

Sulata kattilassa kerma ja suklaa sekaisin. Vispaa kermavaahto ja nostele sulatettu suklaa hellästi sekaan ja mausta inkivääriraasteella.

Tarjoile mousse kiposta ja kaada päälle sulatettua suklaakermaa.

Kokkisota mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla torstaisin kello 20!

Lue myös:

    Uusimmat