TTK:takin tuottanut Saku Tuominen ja Jari Keränen ovat ideoineet satoja tv-ohjelmia: "Luin sunnuntain Hesarin ja keksin jokaiselta sivulta uuden ohjelmaidean"

Erikoishaastattelussa tietokirjailija ja suosittu luennoitsija Saku Tuominen 18:46
Katso koko haastattelu: Erikoishaastattelussa tietokirjailija ja suosittu luennoitsija Saku Tuominen

Saku Tuominen kertoi Viiden jälkeen .erikoishaastattelussa, että hän ja Jari Keränen saattoivat keksiä kymmeniä tv-ohjelmaideoita viikossa.

Yrittäjä ja tietokirjailija Saku Tuominen julkaisi lokakuussa Ettekö te tiedä kuka minä olen -nimeä kantavan elämäkertakirjan. Kirjassa Tuominen kääntää elämäkertakirjan idean ylösalaisin ja pohtii, miten hänen vuosien varrella kohtaamansa ihmiset ovat vaikuttaneet siihen, kuka hän tänä päivänä on.

Tuominen on ansioitunut paitsi yrittäjänä, tietokirjailijana ja luennoitsijana, myös tuottanut lukuisia palkittujakin televisio-ohjelmia. Hän ja Juha Tynkkynen perustivat vuonna 1989 Broadcasters Oy:n, joka on tuottanut ohjelmia kuten Tanssii Tähtien Kanssa, Hyvät, pahat ja rumat, Huuma, Kokkisota ja Uutisvuoto.

Tuominen vieraili torstaina Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa puhumassa muun muassa uudesta elämäkertakirjastaan sekä urastaan tv-ohjelmien parissa. Haastattelussa hän kertoi, ettei haikaile lainkaan tv-ohjelmien tekemisen pariin, vaan tuntee sen sijaan kiitollisuutta siitä, että sai elää kyseisen ajan. 

Tuominen sekä hänen kollegansa Juha Tynkkynen ja Jari Keränen ovat ideoineet uskomattoman määrän erilaisia tv-ohjelmaideoita. Mistä ihmeestä ohjelmaideat oikein syntyivät?

– Se oli tietyntyyppinen flow-tila, mutta eihän siinä myöskään ollut enää järjen hiventäkään. Me saatoimme keksiä kymmeniä ideoita viikossa. Koulin mieltäni niin, että luin sunnuntain Hesarin ja keksin jokaiselta sivulta uuden ohjelmaidean ja heitin kaikki pois, Tuominen kertoi.

Toisinaan Tuominen ja Keränen kävivät myymässä tv-kanaville ohjelmaideoitaan, ja jos etukäteen ideoiduille ohjelmille ei ollut tilausta, saattoi kaksikko kehitellä uusia ohjelmaideoita istuessaan palaverissa tv-kanavan väen kanssa. 

– Se oli jollain tavalla nautinnollista. Edelleen huomaan, että jos pitäisi ohjelmaideoita keksiä, niin niitä syntyy suhteellisen helposti. Se, olisivatko ne hittejä, on eri asia, mutta ideointityökalu on sellainen, että luulen, etten tämän elämän aikana pääse siitä eroon, hän naurahti.

Miten ideoimisessa voisi kehittyä? Mistä 20 vuotta sitten tapahtuneesta välikohtauksesta Tuomisen elämäkertakirja sai alkukimmokkeensa? Katso koko erikoishaastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat