Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italianpata

Itsetehty italianpata voittaa kaupan valmiin version!
Itsetehty italianpata voittaa kaupan valmiin version!Tinskun keittiössä
Julkaistu 15.11.2025 06:00

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
  • 250 g spagettia
  • 200 g herne-maissi-paprikaa pakasteena
  • mustapippuria myllystä
  • (parmesaanijuustoa)

Valmistusohje

  1. Ruskista jauheliha öljyssä tai voissa korkeareunaisella pannulla tai kattilassa.
  2. Rouhi jauhelihalle maun mukaan mustapippuria.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne pannulle ja kuullota, kunnes sipulit pehmenevät.
  4. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, vesi, lihaliemikuutio ja oregano. Anna kiehahtaa.

Itsetehty italianpata valmistuu helposti ja alle puolessa tunnissa yhdellä pannulla tai kattilassa ja se maku – se todellakin on ihan eri luokkaa. Resepti: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista (Readme 2025).

  • Pätki spagetti pienemmiksi ja lisää kastikkeeseen.
  • Anna kastikkeen hautua hiljalleen niin kauan, että spagetti kypsyy. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
  • Lisää herne-maissi-paprika ja sekoittele padan joukkoon.
  • Tarkista maku.
  • Viimeistele halutessasi raastetulla parmesaanijuustolla ja tuoreella basilikalla. 
  • Vinkki:

    Erilaisia makumaailmoja saat mausteita mieleiseksesi vaihtelemalla.  Lisää kuitua ja makua saat käyttämällä täysjyväspagettia.

    Lisää aiheesta:

    Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohjeItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaKanaa Alfredon tapaan – kermainen kanapasta Pasta Alfredo on nopea arkiruokaLammaspullia, polentaa ja gremolataaKesäkurpitsalasagneJauhelihalla täytetty conchigiale
    JauhelihapataArkiruokaHuomenta SuomiPääruoatPastat ja nuudelit

    Tuoreimmat aiheesta

    Jauhelihapata
    • 06:00
      Arkiruoka

      Italianpata

    • 10.08.202214:08
      Kaalipata

      Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

    • 18.02.201300:00
      Laktoositon

      Chilipata cajun-tapaan

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Jauhelihapata vihannesten kera

    • 18.02.201300:00
      Laktoositon

      Chilipata