Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintola Savotan poron paahtopaistia, juurespyttipannua ja puikulamuusia

Kuvituskuva. Oikea annoskuva tulee myöhemmin.
Kuvituskuva. Oikea annoskuva tulee myöhemmin.Shutterstock
Julkaistu 14.11.2025 07:44

MTV LIFESTYLE

Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailtiin ravintola Savotassa. Tässä yksi ravintolan klassikkoannoksista.

Poron paahtopaisti

  • Poron paahtopaisti
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Juurespyttipannu

  • 500 g porkkanaa kuutioina (2 × 2 cm)
  • 200 g lanttua kuutioina
  • 200 g palsternakkaa kuutioina (poista puumainen keskiosa)
  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl timjamia
  • Suolaa
  • Pippuria

Puolukkakastike

  • 1 dl öljyä
  • 4 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2,5 dl sherryviinietikkaa
  • 2,5 dl portviiniä
  • 2,5 l demi glacea
  • 2,5 l lihalientä
  • 1,2 kg pakastepuolukoita
  • 1 l karpalomehua
  • 125 g fariinisokeria
  • 8 oksaa timjamia
  • 8 oksaa persiljaa
  • Maizenaa ja hieman punaviiniä suurustamiseen
  • Voita lopuksi

Rosmariinimäski

  • 1/2 punttia rosmariinin lehtiä
  • 1/2 punttia persiljaa
  • 0,5 dl öljyä

Rosmariinivoi

  • 50 g rosmariinimäskiä
  • 500 g pehmeää voita

Puikulaperunamuusi

  • 2 kg puikulaperunoita kuorineen
  • 3 dl maitoa
  • 200 g sulatettua voita
  • 1 rkl suolaa

Valmistusohje

Poron paahtopaisti

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
  2. Poista pintakalvot. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Ruskista liha kuumalla pannulla, kunnes se saa ruskean pinnan.
  4. Kypsennä 180-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 48 °C.
  5. Anna levätä 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Juurespyttipannu

  1. Mausta juureskuutiot suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  2. Lisää öljy ja sekoita hyvin.
  3. Levitä uunipellille ja paahda 180 °C:ssa noin 20 minuuttia, kunnes juurekset pehmenevät ja saavat väriä.

Puolukkakastike

  1. Keitä puolukat ja fariinisokeri karpalomehussa. Soseuta ja siivilöi.
  2. Kuullota hienonnetut salottisipulit ja valkosipuli öljyssä.
  3. Lisää sherryviinietikka ja portviini. Keitä kasaan, kunnes noin 2/3 nesteestä on haihtunut.
  4. Lisää demi glace, lihaliemi ja siivilöity puolukkamehu. Keitä uudelleen kasaan, kunnes jäljellä on noin 2/3 alkuperäisestä määrästä.
  5. Suurusta maizenalla, jonka olet sekoittanut pieneen määrään punaviiniä.
  6. Ota kattila liedeltä, lisää yrtit ja anna maustua noin 15 minuuttia.
  7. Siivilöi kastike vielä kerran ja lisää tarjoillessa pieni nokare voita.

Rosmariinimäski

  1. Poista rosmariinin lehdet varsista.
  2. Aja yrtit ja öljy blenderissä tasaiseksi tahnaksi.

Rosmariinivoi

  1. Sekoita pehmeä voi ja rosmariinimäski yhteen.
  2. Pursota massasta noin 3 cm paksuja tankoja leivinpaperille.
  3. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Puikulaperunamuusi

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä kuorineen.
  2. Kuori perunat lämpiminä.
  3. Purista ne siivilän tai perunasurvimen läpi.
  4. Lisää lämmin maito ja voisula.
  5. Mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi muusiksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiKokkisodan neljännessä jaksossa hiihtäjien salmiakkiunelmat – katso reseptit!Huippukokki Kari Aihiselta superherkulliset kasvisruokavinkit pääsiäispöytään – näitä kannattaa kokeilla!Näin valmistat kukkakaalin uudella tavalla – kokeile herkullista satay-kastikettaYrttipaistettu hirvifilee
PoronpaistiViiden jälkeenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti
  • 07:44
    Viiden jälkeen

    Ravintola Savotan poron paahtopaistia, juurespyttipannua ja puikulamuusia

  • 07.01.201614:16
    Tartar

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Raejuustoleivokset poronpaistin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistikukka

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistituutit piparjuurikermalla ja avokadolla