Mainos

Koivu ja Selänne laukunkantajina, Nummiselta tsemppipuhe – Kiira Korpi koki Torinossa epätodellisia hetkiä

1:15

Taitoluistelija Kiira Korpi sai ikimuistoisen vastaanoton debyyttiolympialaisissaan Torinossa 2006, kun Leijonien NHL-tähdet auttoivat nuorta kisamatkalaista.

Korvelle kisamatka Torinoon tuli hieman yllättäen. Hän osallistui ensimmäisiin aikuisten SM-kisoihinsa joulukuussa 2004, ja sieltä tuloksena oli yllätyshopea. Sen jälkeen hän luisteli kaksissa EM-kisoissa ennen olympialaisia, ja paikka Torinoon aukesi, kun Korpi oli paras suomalainen EM-jäillä 2006. 

– Minut ja Sussu (Susanna Pöykiö) valittiin Torinon olympialaisiin, mutta piste-ero (Alisa Dreihin) oli niin pieni, että käytännössä yhden hypyn epäonnistuminen olisi voinut kääntää tilanteen toisenlaiseksi. Niin pienestä oli kiinni olympiapaikkani. Niin pienestä oli kiinni se, millaiseksi oikeastaan koko loppu-urani muodostui. Niin pienestä oli kiinni jääprinsessan synty, Korpi muistelee.

Torinossa 17-vuotias Korpi pääsi heti tutustumaan tähtiurheilijoihin, kun Leijonien NHL-kiekkoilijat tarjoutuivat kantamaan taitoluistelijan seurueen laukkuja kisakylässä.

Saku Koivu puhui minulle! Tai ehkä Maarelle (valmentaja Siromaa), mutta ihan sama. Ja Teemu Selänne tiesi nimeni! Miten se on mahdollista? Siinä me Maaren kanssa hymyilimme ja hykertelimme ihmeissämme, kun NHL-tähdet nostelivat laukkujamme. Pari viikkoa aikaisemmin olin vielä opetellut lukiokavereiden kanssa vanhojentanssien askelia, ja nyt kaveerasin Saku Koivun ja Teemu Selänteen kanssa olympialaisissa. Saapuminen Torinon olympialaisten kisakylään helmikuussa 2006 on jäänyt lähtemättömästi mieleeni, tilanne oli niin epätodellinen.

Korpi kärsi kisajännityksestä koko uransa ajan. Yksi pahimmista jännitystiloista tuli ennen Torinon olympiakisan vapaaohjelmaa, mutta tässäkin kohtaa hän sai apuja Leijonista. Nyt konkaripakki Teppo Nummiselta, joka tsemppasi tamperelaiskollegaansa kisakylän ruokalassa.

– Teppo Numminen piti minulle ruokalassa hienon hengennostatuspuheen ennen kisaa. Se jäi ikuisesti mieleeni, koska vastaavaa ei ollut koskaan tapahtunut minulle missään taitoluistelukisoissa.

– Olin tottunut kiertämään lähes kaikki kisat yksin, mutta Torinossa sain kokea ensimmäisen kerran olevani osa Suomen joukkuetta. Yhteisöllisyyden tunne oli voimakas, ja minulle se oli unohtumaton kokemus, Korpi summaa.

Vapaaohjelman sujui hienosti, ja Korpi nousi lopputuloksissa 16. sijalle. Neljä vuotta myöhemmin Vancouverin olympiajäillä Korpi oli 11:s.

Lainaukset ovat ensi keskiviikkona julkaistavasta Jere Nurmisen kirjoittamasta Kiira –ehjäksi särkynyt -kirjasta (Otava).

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja