Kimi Räikkönen ottaa kantaa KymiRingin F1-kelpoisuuteen: ”Olen aina sanonut, että voisimme varmasti ajaa vaikka keskellä Helsinkiä – jos joku kustantaa”

Kimi Räikkönen uskoo, että elokuussa testikäyttöön otettu KymiRing soveltuisi myös F1-autoille, jos se on suunniteltu myös ratamoottoripyörien MotoGP-sarjan tarpeisiin.

Räikkönen ei ole vielä vieraillut Iitin uudella moottoriradalla, mutta jonkun verran hänellä on jo käsitystä siitä.

– Olen nähnyt videoita, kun pyörät ajelevat sitä ympäri, Räikkönen toteaa Crash.netin mukaan.

– En tiedä, onko meidän ratamme tehty sopivaksi F1:lle, mutta ainakin pyörille se on, joten sen täytyy olla monin tavoin turvallinen, hän lisää.

Uudet tuulet ovat puhaltaneet F1-sarjan kaupallisessa johdossa, ja organisoiva taho on avannut keskusteluyhteyden muun muassa Suomeen, Tanskaan ja Hollantiin, joka otettiin pikaisella aikataululla mukaan jo vuoden 2020 kalenteriin.

Aiemmin, Bernie Ecclestonen aikakaudella nämä suunnitelmat olisivat kuulostaneet kaukaiselta haaveilulta jättimäisten järjestelymaksujen takia, mutta nyt tilanne on toinen. Räikkönen muistuttaa silti, että F1-kisojen järjestäminen maksaa edelleen valtavasti.

– Olen sanonut jo monta vuotta, että voisimme varmasti ajaa vaikka keskellä Helsinkiä, jos joku laittaa rahat siihen ja toteuttaa sen. Se on ainoa ongelma, Räikkönen tokaisee.

– On se tietysti mahdollinen, mutta kyse on vain siitä, että joku hoitaa kustannukset. Jos se toteutuu, niin hienoa.

Lue myös:

    Uusimmat