Mainos

Kiinteämpi vartalo oikean treenin ja ruokavalion avulla: Näin Maria pudotti 10 kiloa 12 viikossa!

Maria pudotti 10 kiloa 12 viikossa terveellisemmän ravitsemusohjelman ja omavalmentaja Frida Hallqvistin tehokkaan treeniohjelman avulla. Kunto Plus -lehti kertoo, kuinka se tapahtui. 

Maria sai 12 viikossa uuden, kiinteämmän vartalon, ihastui rankkaan treeniin ja oppi syömään järkevästi.

– On ihan hurjaa, miten yksinkertainen treeniohjelma ja ravintoneuvot voivat saada ihmisessä aikaan melkein täydellisen muodonmuutoksen, hämmästelee Maria.

Varsinkin treeniohjelma avasi 32-vuotiaan Marian silmät.

– Kaikkein parasta on se, että olen oppinut nauttimaan treenistä! Nykyään rakastan maitohapoille vievää treeniä, joka saa lihakseni tärisemään, sitä henkistä taistelua, joka kivun voittamiseen tarvitaan, ja sitä, että tulen joka kerralla vahvemmaksi ja kehityn koko ajan.

Vaikka liikuntaohjelma sujui Marialla todella mallikkaasti, ravintosuunnitelman noudattaminen sen sijaan tuotti suurta tuskaa.

– Ilman muuta kaikkein vaikeinta on ollut oppia syömään terveellisesti ja ravitsevaa ruokaa. Elimistöltä ja varsinkin aivoilta vei aikaa oppia ymmärtämään, ettei minun pidä ahtaa mahaani täpötäyteen, vaan syödä vain yksi annos kerrallaan, sanoo Maria, joka vaikeuksista huolimatta noudatti ohjelmaa kurinalaisesti.

– Päätin heti alussa, että treenaamatta jättäminen ei tule kysymykseenkään, enkä saa alkaa keksiä huonoja tekosyitä, miksi muka voisin syödä mitä tahansa. Treenit merkittiin heti kalenteriin, ja noudatin ravintosuunnitelmaa pilkulleen. Aina kun olin treenannut tai syönyt suunnitelman mukaan, olin ylpeä itsestäni. Se vahvisti minua henkisesti ja antoi voimaa jatkaa ohjelmaa.

Maria on laihduttanut usein ennenkin ja lihonut kilot aina takaisin, mutta nyt hän kokee muutoksen olevan vankalla pohjalla.

– Kuuri oli superhyvä alku todelliselle elämänmuutokselle kohti uutta ja terveellisempää elämäntapaa. Muutos ei tapahdu 12 viikossa. Se vie aikaa, mutta on tärkeää pysyä kärsivällisenä ja olla myös henkisesti mukana – eikä vain suorittaa ohjelmaa. Ensi kertaa olen ollut aidosti valmis ja avoin todelliselle elämäntapamuutokselle, vielä 12 viikon jälkeenkin. Se ratkaisee, pystynkö jatkamaan tällä hyvin alkaneella matkalla, hän sanoo.

Marian noudattamat ravitsemusperiaatteet

• 1600 kcal jaettuna 6 aterialle

Useat pienet ateriat takaavat, että energia- ja verensokeritaso pysyy hyvänä, jotta voimia riittää myös treeniin.

• Nauti ruoasta

Ruoka on kokonaisvaltainen, monia aisteja hellivä nautinto. Kiinnitä huomiota sekä makuun että esillepanoon. 

• Ajattele viikkoja, älä päiviä

Elimistön tarpeet vaihtelevat: joinakin päivinä kaipaat enemmän ruokaa kuin toisina. Siksi voit lainata tai siirtää joitakin päivän aterioista toiseen päivään, kunhan pidät huolta, että aterioiden määrä pysyy viikkotasolla kurissa. Viikon päätyttyä aloitat jälleen alusta.

• Puhtaat raaka-aineet

Kun teet ruuan itse alusta asti, niin tiedät, mitä ateriasi todella sisältää. 

• Tunnista mielialasi

On tärkeää tunnistaa omat tuntemuksensa. Ei ole ongelma, että on nälkä. On vain terveellistä, että elimistö ilmoittaa, mitä se tarvitsee sen sijaan, että vatsaa vain täytetään omia tarpeita kuuntelematta.

Päivittäiset suositukset

Syö runsaasti kasviksia sekä lounaalla että päivällisellä. Pyri syömään 600 g – 1 kg kasviksia joka päivä, mutta syö vain 1 hedelmä päivässä. Juo suuri lasillinen vettä ennen jokaista ateriaa.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

***

1:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.