Kesälomastressi katoaa nyt! Viisi helppoa joogaliikettä mielenrauhaan

Kesäloma on ihana ja rentouttava tauko normaalista arjesta. Ennen lomaa pitäisi kuitenkin hoitaa vielä miljoona työasiaa ja loman aikana pitäisi ehtiä suorittaa kaikki pitkän talven aikana suunnitellut asiat. Jos orastava lomastressi uhkaa, apua löytyy rauhoittavasta joogasta.

Vielä viimeiset sähköpostit, projektit ja tapaamiset, ja pari ympäripyöreää työpäivää. Akuutit hommat delegoidaan ja lomavastaus napsautetaan päälle sähköpostiin.

Ja sitten lomalle! Neljän pitkän viikon aikana ehtii hyvin käydä mummolassa ja sukulaisilla, pyörähtää Puuhamaassa, Särkänniemessä ja Porin Jazzeilla, pestä ikkunat, lattiat ja matot, siivota sadepäivänä keittiön kaapit, lojua riippukeinussa ja ottaa aurinkoa, mökkeillä ja uida. Jos sää on ankea, ehkä myös pieni pyrähdys etelän auringon alla on paikallaan. 

Kuulostaako tutulta? Lomamoodiin vaihtaminen onnistuu toisilta silmäräpäyksessä, mutta toisille kesäloman lähestyminen on aina stressin paikka. Rauhoittava jooga rentouttaa, tyynnyttää mieltä ja auttaa nauttimaan enemmän kesälomasta.

Joogaohjaaja Katja Wickström nettijoogastudio Yoogaiasta on suunnitellut viiden asanan rauhoittavan joogan. Näihin asanoihin taipuvat sekä aloittelevat että kokeneemmat joogaajat.

– Jokaisessa asanassa olisi hyvä viihtyä vähintään pari minuuttia, ja loppurentoutuksessa vähintään kymmenen minuuttia, jotta keho ehtii sopeutua ja rentoutua, Wickström neuvoo.

Katja Wikströmin 5 rauhoittavaa joogaliikettä

1. Perhonen (Baddha Konasana) venyttää sisäreisiä, avaa lantion aluetta ja stimuloi alavatsan elimiä.


2. Etureiden venytys (Supta Virasana) antaa voimakasta venytystä etureidelle ja lonkan koukistajille, ja auttaa ruoansulatukseen. Se on hyvin rauhoittava liike, josta voi olla apua myös unettomuuteen.


3. Selän taaksetaivutus (Sphinx) auttaa stressinhallinnassa, stimuloi vatsan elimiä ja voi auttaa myös alaselän vaivoissa.


4. Lapsen asento (Balasana) auttaa kääntämään huomion sisään omaan kehoon ja näin auhoittamaan mielen. Se rentouttaa selkärangan ja niskan, ja rauhoittaa hermostoa.


5. Loppurentoutus (Savasana) rentouttaa koko kehon ja hermoston, tuo harmoniaa harjoitukseen ja auttaa kehoa palautumaan. Usein harjoitettuna se laskee sykettä ja verenpainetta.


Lisää vinkkejä videolta!Lue myös:

    Uusimmat