Kehonrakentajan rintalihas repesi kesken treenin – karmiva hetki tallentui videolle

Dynaaminen venyttely on nyt in – näin teet hittitreenin 6:07
Dynaaminen venyttely sopii hyvin alkulämmittelyksi. Katso ohjeet videolta!

Kehonrakentaja Ryan Crowleyn rintalihas revähti pahasti kesken treenin. Tilanne tallentui videolle, jonka katsominen ei sovi herkimmille. Tapauksesta uutisoi muiden muassa Huffington Post.

Ryan Crowley, 23, reväytti rintalihaksensa tehdessään penkkipunnerruksia raskailla painoilla. Videolla näkyy, kuinka rintalihas pullahtaa paikoiltaan kesken liikkeen.

Ryanin kanssa treenannut voimailija ja kehonrakentaja Larry Wheels kertoi onnettomuudesta Instagramissa ja pyysi faneilta apua loukkaantuneen toverinsa sairaalakulujen kattamiseen. Myöhemmin urheilijat kiittivät seuraajiaan, joiden avulla kirurgisesta operaatiosta koituneet kustannukset saatiin maksettua.

VAROITUS: Video ei sovi herkille!

Voit selata kuvia ja videoita niiden oikeasta reunasta. Jos julkaisu ei näy, voit avata sen tästä.

Toipumaan päin

Nyt Ryan Crowley on toipumaan päin. Hän kertoo Instagramissa kirurgisen operaation olleen haastava, sillä revähdyksessä jänne oli irronnut luusta ja lihas jänteestä. Myös miehen hauiksessa on lievä repeämä.

Ryan kertoo tilanteen olevan raskas ja kivulias niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Kipujen lisäksi mies on kärsinyt pahoinvoinnista ja tulehduksesta johtuvasta turvotuksesta.

Hän toivoo pääsevänsä pian takaisin kuntosalille.

Lihasrepeämät yleisiä voimannostossa

Maksimisuorituksiin tähtäävässä voimannostossa lihasrepeämät ovat yleisiä, kertoo Terveystalo. Lihasrepeämän paraneminen voi kestää viikosta kuukausiin riippuen sen laadusta. Irti revennyt lihas vaatii usein leikkaushoitoa ja fysioterapiakuntoutusta.

Hyvä tekniikka ja terveenä urheileminen ennaltaehkäisevät vammojen syntymistä. Lämmittely ja venyttely ovat tärkeä osa harjoitusta. Kun lihaskoordinaatio ja verenkierto toimivat ja lihakset ovat lämpimät, repeämän riski pienenee.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat