Toiveissa lihaksikas vartalo? Näin monta kertaa viikossa sinun kannattaisi treenata

Tarvitseeko lihaksiin sattua, jotta ne kasvavat? 1:21
Pitääkä lihaksiin sattua, että ne kasvavat? "Ei kipuu, ei hyötyy" vai juuri toisinpäin? Katso asiantuntijan vastaus videolta!

Jos haluaa saada lihaksikkaan vartalon, pitää sen eteen nähdä punttisalilla vaivaa. Popsugar-julkaisun mukaan aloittelija voi kuitenkin saada jo tuloksia treenaamalla 2–3 kertaa viikossa.

Aerobisen treenin lisäksi voimaharjoittelu on tärkeää, oli tavoitteena sitten painon pudottaminen tai lihasmassan kasvattaminen.

Kun tavoitteena on erityisesti jälkimmäinen, voi alkaa mietityttää, kuinka usein salille pitääkään oikein suunnata tai kotona treenata painoilla saadakseen tuloksia. Popsugarin haastattelemalla personal trainer Megan Rencherilla on siihen vastaus.

Hänen mukaansa aloittelijan kannattaisi harrastaa voimaharjoittelua 2–3 kertaa viikossa. Treenikertojen välissä olisi hyvä pitää aina vähintään yksi välipäivä.

Rencher myös muistuttaa, että silloin kun treenaa lihaksia muutaman kerran viikossa, kannattaa erityisesti panostaa suurten lihasryhmien treenaamiseen.

Tietylle lihasryhmälle, kuten pakaroille tai ylävartaloon, suunnatut treenit voivat tuottaa silmää miellyttäviä tuloksia, mutta MTV Uutisten aikaisemmin haastattelema "lihastohtori" Juha Hulmi muistuttaa, että lihasepätasapainot voivat tuoda pidemmällä aikavälillä hyvinkin ikäviä ongelmia.

Näin kauan täytyy treenata, että tulokset alkavat näkyä

Kun voimaharjoittelusta on jo kokemusta, voi siirtyä treenaamaan esimerkiksi viisi kertaa viikossa. Siinä vaiheessa kannattaa Rencherin mukaan myös alkaa vaihdella ylä- ja alavartalon välillä – kuitenkin niin, että molempia treenaa viikossa tasaisesti.

– Tämä antaa jokaiselle, tietylle lihasryhmälle mahdollisuuden palautua ja levätä. Se myös auttaa ehkäisemään burnoutia ja tylsistymistä, koska muuttelet treeniä, Rencher sanoo.

Kuinka kauan sitten kestää, että tuloksia alkaa näkyä? Rencherin mukaan se riippuu todella paljon henkilöstä.

– Jokainen keho vastaa eri tavalla tiettyihin treeniohjelmiin, joten on vaikea sanoa, kuinka nopeasti näkyviä tuloksia tulee, mutta siinä ei mene pitkään, että huomaa edut, hän selittää.

Kehon lisäksi paljon on merkitystä myös sillä, mitä syö. Personal trainer kuitenkin arvioi, että säännöllisellä treenaamisella voisi saada tuloksia jo kahdeksassa viikossa.

Rencherin ehdotus voimaharjoitteluohjelmaksi:

  • Maanantai: Rinta ja ojentajat
  • Tiistai: Takareidet ja pakarat
  • Keskiviikko: Selkä ja hauikset
  • Torstai: Olkapäät ja vatsalihakset
  • Perjantai: Jalat
  • Lauantai & Sunnuntai: Lepoa ja kevyttä liikuntaa

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat