Kasperi Kapasen debyytti herätti kysymyksiä – Penguins-luotsi: "Emme halunneet laittaa häntä vaikeaan asemaan"

3:52
Kevin Lankinen debytoi, Aleksander Barkoville 0+2 ja Kasperi Kapanen säväytti – Tulosruutu paketoi yön NHL-kierroksen tapahtumat.

Kasperi Kapanen pelasi neloskentässä ja sai vastuuta vain kymmenen minuutin verran, kun hän teki ensiesiintymisensä Pittsburgh Penguinsin paidassa Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä, mutta Penguins-luotsi Mike Sullivanilla on suurempia suunnitelmia suomalaishyökkääjän varalle. 

Pääkuvan videolla kuvaa yön NHL-kierroksen huippuhetkistä, myös Kasperi Kapasen väkevästä esityksestä Penguins-paidassa. 

Viisumiongelmien ja koronakaranteenin vuoksi uuden seuransa harjoituksiin vasta maanantaina päässyt Kapanen vakuutti Penguins-debyytissään. Suomalaishyökkääjä alusti isäntien 1-1-tasoituksen väkevän rynnistyksen päätteeksi.  

Kauden alla Kapasen ennakoitiin ottavan paikan Sidney Crosbyn rinnalta ykkösketjusta, mutta Capitals-ottelussa suomalaisen paikka oli nelosketjussa. Tämä herätti kysymyksiä Penguinsin 5-4-jatkoaikavoittoon päättyneen matsin jälkeen. 

Päävalmentaja Mike Sullivan selvitti tilannetta.

– Se ei ole helppo paikka, jos olet ollut karanteenissa, luistellut yksikseen kotona Suomessa ja ollut sivussa joukkuetoiminnasta. Hän on ollut mukana vain kaksissa harjoituksissa: kerran joukkuen "taksiryhmän" kanssa ja kerran joukkueen kanssa. 

Ykköskentän vastuu Crosbyn rinnalla ja vieläpä Capitasin kaltaista joukkuetta vastaan olisi Sullivanin mielestä ollut liian kova pala ensimmäiseen otteluun sitten viime elokuun. 

– Se on kova haaste kenelle tahansa pelaajalle. Emme halunneet laittaa häntä vaikeaan asemaan. Sen takia hän aloitti nelosketjussa. Hän sai muutaman vaihdon "Sidin" ketjun kanssa, ja muutama vaihdon (Jevgeni) Malkinin vitjassa. Pyrimme rajoittamaan hänen jääaikaansa, ja nuo kymmenen minuuttia olivat tärkeitä hänelle. Hän sai tuntumaa siihen, että on jäällä kymmenen pelaajan joukossa, Sullivan perusteli. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kapanen piti ketjunsa esitystä hyvänä, ja kehui hänen laukauksensa irtokiekon maalin sutineen Colton Sceviourin röyhkeää suoritusta osumassa.  

– Yritin vain käyttää nopeuttani ja saada laukauksen kohti maalia, Kapanen kertasi. 

Sullivan haluaa ajaa Kapasen sisään isoon rooliin. 

– Peli näytti hänen kykynsä räjähtävänä luistelijana. Hän alusti yhden maaleistamme. Hän käsittelee kiekkoa hyvin, hän on hyvä pelintekijä ja omaa hyvän laukauksen. 

– Meidän pitää varmistaa se, että hän pääsee pikku hiljaa kuntoon, jotta voimme laittaa hänet isoon rooliin. 

Neljästä ottelustaan kaksi voittanut Penguins pelaa seuraavan kerran Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä New York Rangersia vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja