Kasperi Kapanen sai Sidney Crosbyn repeämään nauruun – suomalaishyökkääjä säväytti heti Penguinsissa

3:52
Kevin Lankinen debytoi, Aleksander Barkoville 0+2 ja Kasperi Kapanen säväytti – Tulosruutu paketoi yön NHL-kierroksen tapahtumat.

Kasperi Kapanen teki ensiesiintymisensä Pittsburgh Penguinsin paidassa NHL:ssä Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä. Kapanen pääsi heti tehotilastoon ja veisteli myös huumoria, kun Penguins voitti Washington Capitalsin 5-4 jatkoajalla. 

Pääkuvan videolla kuvaa yön NHL-kierroksen huippuhetkistä, myös Kasperi Kapasen väkevästä esityksestä Penguins-paidassa. 

Kapanen alusti Penguinsin 1-1-tasoituksen väkevällä nousullaan avauserässä. Laituri murtautui omalta puolustusalueelta ahnaasti vetopaikkaan hyökkäysalueelle. Capitals-vahti Vitek Vanecek ei saanut vangittua Kapasen laukausta, vaan se putosi maalivahdin alueelle, mistä Colton Sceviour ronkki sen maaliin – syöttöpinna Kapaselle. 

Suomalaishyökkääjä pääsi viisumiongelmien ja koronakaranteenin vuoksi harjoittelemaan joukkueen parissa vasta maanantaina.

Penguinsin sankari oli tuttu nimi. Sidney Crosby iski kauden kolmannen osumansa jatkoajalla ja sai lisäksi syöttöpisteen isäntien toiseen ja neljänteen maaliin. 

Kapanen ja Crosby osallistuivat yhdessä pelin jälkeiseen pressiin, jossa Crosby sai valtaosan kysymyksistä jatkoaikasankarina. Kun tilaisuuden viime metreille myös Kapaselle suunnattiin yksi kysymys, suomalaishyökkääjä osoitti tilannetajunsa. 

– Kiitos, kun kysyit minultakin jotain, Kapanen totesi kyseiselle toimittajalle, mikä sai Crosbyn nauramaan leveästi (video alla). 

– Peli tuntui hyvältä. Minut varattiin tänne kauan aikaa sitten. Harjoitusleiri meni minulta sivu suun, mutta kavereiden kanssa ajan viettäminen ja pelaaminen on erityistä. Olen odottanut sitä kauan, kymmenen minuutti vastuuta saanut Kapanen totesi. 

Penguins varasi Kapasen kesällä 2014, mutta hyökkääjä päätyi Toronto Maple Leafsiin seuraavana vuonna ja pelasi siellä viisi kautta.  

Juttua korjattu klo 9.13: kyseessä oli Penguinsin kotiottelua, ei vierasottelu. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja