Kasperi Kapanen Sidney Crosbyn rinnalle ykkösketjuun: NHL-valmentaja antoi vahvistuksen – suomalainen kerää kehuja

2:20
Kasperi Kapanen kommentoi C Morelle mahdollisuuttaan pelata Suomessa.

Kasperi Kapanen aloittaa tulevan jääkiekon NHL-kauden Sidney Crosbyn rinnalla ykkösketjussa, Pittsburgh Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan vahvistaa.

Kapasella on loistopaikka takoa tulevalla kaudella tulosta, sillä Mike Sullivan kertoi The Scoop -podcastissa, että suomalainen hyökkää kauden alkaessa Penguinsin ykkösvitjassa kanadalaisen supertähden Crosbyn ja yhdysvaltalaisen Jake Guentzelin kanssa. Valmentaja jakoi samalla Kapasesta vahvoja kehuja.

– Me näemme, että hän tuo nopeusulottuvuutta, joka täydentää minusta "Sidin" ja Jaken pelaamista. Ja hän on osoittanut kykynsä viimeistellä. Hän teki 20 maalia tässä sarjassa (kaudella 2018–19). Hänellä on eliittiluokan nopeus, ja hän on hyvänkokoinen, joten hän tuo niin ikään kokoulottuvuutta tuohon ketjuun, Sullivan sanoi 185-senttisestä ja 88-kiloisesta Kapasesta. 

Sullivan lisäsi, että myös Kapasen taidot voivat potentiaalisesti täydentää hyvin kokonaisuutta Crosbyn ja Guentzelin kanssa.

Pittsburgh hankki Kapasen takaisin viime kauden jälkeen Toronto Maple Leafsista. Penguins varasi Kapasen vuonna 2014 ensimmäisellä kierroksella, mutta suomalainen ei ole vielä pelannut seurassa yhtään NHL-ottelua. Niitä kertyi Torontossa kaudesta 2015–16 eteenpäin yhteensä 202 runkosarjassa ja 25 pudotuspeleissä. 

Viime kaudella Kapanen naputteli 69 runkosarjaottelussa tehopisteet 13+23=36. Pudotuspeleissä hän pelasi viisi ottelua ja summasi kaksi syöttöpinnaa. Kapanen odottelee NHL-kauden alkamista kotikonnuillaan Kuopiossa ja myönsi juuri C Morelle, että KalPassa pelaaminen ennen NHL:n käynnistymistä kiinnostaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja