Karuille oireille löytyi selitys – Chloe kertoo näkymättömästä sairaudestaan: "En voi koskaan enää syödä ruokaa"

Chloe, 22, sairastui anoreksiaan jo 10-vuotiaana. Toipuessaan syömishäiriöstä nainen sai tietää sairastavansa oireyhtymää, joka tekee syömisestä mahdotonta.

Chloe Marsden kamppaili anoreksian kanssa yhdeksän pitkää vuotta. Toipuminen ei kuitenkaan sujunut aivan suoraviivaisesti, kun Chloe sairastui uudelleen vakavasti, kertoo Leichestershire Mercury -lehti.

Chloe, 22, sairastui anoreksiaan jo 10-vuotiaana. Kun hän 19 vuoden iässä opetteli jälleen syömään ruokaa, kokeilut päättyivät usein huonoon oloon ja oksentamiseen.

– Lopulta siitä tuli jatkuvaa, ja jouduin sairaalaan useita kertoja, Chloe kuvaa.

"Kun oli ruoka-aika, hoitaja istui vieressäni..."

Aluksi lääkärit epäilivät, että syömishäiriömenneisyytensä vuoksi Chloe itse on oireidensa takana.

– Kun oli ruoka-aika, hoitaja istui vieressäni ja varmisti, että söin, enkä tehnyt itseäni tahallani sairaaksi, Chloe kuvaa.

Lopulta, kuukausien sairaalahoidon ja lukemattomien kokeiden jälkeen, Chloe sai diagnoosin. Vuonna 2017 hänellä diagnosoitiin CVS:nä tunnettu oireyhtymä, joka aiheuttaa jatkuvaa pahoinvointia ja oksentelua. Tavallisesti CVS aiheuttaa oksennuskausia, mutta Chloen tila on epätyypillinen, minkä vuoksi hänen pahoinvointinsa on jatkuvaa. Tila käytännössä tekee syömisestä mahdotonta.

– Siirryin siitä, etten syö, siihen, että jälleen syön, ja sitten vielä tilaan, jossa en voi koskaan enää syödä ruokaa, Chloe kuvaa.

Syö ruokintaletkun kautta

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tilansa vuoksi Chloelle piti asentaa ruokintaletku, jonka kautta hän saa ravintoa ja tarvitsemansa ravinteet.

– Aluksi siihen oli vaikeaa tottua, varsinkin perheaterioilla. Sellaisia pieniä asioita ihmiset pitävät itsestään selvinä. Oli vaikeaa nähdä muiden syövän, Chloe myöntää.

Toisinaan Chloen tekee mieli makeaa, jota hän ei kuitenkaan voi syödä. Kun hänen kurkkunsa kuivuu, Chloe ei voi juoda vettä, koska sekin tulee ylös.

"Kun aluksi sain letkun, en näyttänyt sitä kellekään"

Nyt Chloe on kuitenkin oppinut hyväksymään itsensä ja ruokintaletkun. Hän on tehnyt myös mallintöitä, joissa esittelee ruokintaletkuaan avoimesti.

– Kun aluksi sain letkun, en näyttänyt sitä kellekään ja toisinaan panin myös kämmenen vatsani päälle, jos käytin toppia tai muuta vaatetta, jossa se näkyisi, Chloe sanoo.

– Mutta nyt ajattelen "tämä pitää minut hengissä". Se (letku) tekee minusta ihmisen, joka olen nyt.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Chloe julkaisee itsestään kuvia sosiaalisessa mediassa ja kirjoittaa myös blogia kokemastaan.

– Aiemmin bloggasin muodista, mutta sellaiset blogit ovat aina samanlaisia. Halusin lisätä tietoisuutta näkymättömistä sairauksista, Chloe sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat